Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izumi
Povratak na članak

Hadvig je cijepio čak pet godina prije 'oca imunologije'

Dr. Luka Stulli u Dubrovniku je 1805., kako bi spriječio epidemiju, cijepio protiv velikih boginja virusom kravljih boginja 2591 osobu

Komentari 1

SI
sisavac
08:22 14.05.2020.

1815. službeno nestaje dubrovačka republika. koja je unatoč svojatanju svih i svakojakih, bila država neovisna o hrvatskoj, tj. mađarskoj pokrajini hrvatskoj. austrougarska je dubrovnik te godine pripojila hrvatskim teritorijima, i tek od te godine hrvatska, u nekom pravnom zakonskom okviru, ima neku nadležnost nad dubrovnikom i okolicom, koja i nije tako mala. povijesni fakti su jedno, a želje i konstrukcije su drugo, jedno s drugim veze nema. i ne trebamo biti mi hrvati žalosni što je dubrovačka republika bila posebna sve do 1815.-e godine. baš suprotno, dubrovnik je naš jako dobar plijen!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.