Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera HAC

HAC poništio sporni natječaj zapošljavanja u Vrgorcu

'25.08.2011., Vlada RH, Markov trg, Zagreb - 146. sjednica Vlade republike Hrvatske. Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinovic.
'Goran Stanzl/PIXSELL'
28.08.2011.
u 20:50

Podsjetimo, afera je počela kada su se pobunili nezadovoljni branitelji koji nisu dobili posao.

Hrvatske autoceste danas su poništile sporni natječaj za zapošljavanje na naplatnoj postaji Vrgorac nakon što je to od uprave jučer zatražila premijerka Jadranka Kosor.

Premijerka Kosor pozvala je predsjednika uprave HAC-a Stjepka Bobana da poništi sporni natječaj, kako je navedeno u Vladinu priopćenju, zbog polemika u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata

Podsjetimo, afera je počela kada su se pobunili nezadovoljni branitelji koji nisu dobili posao.

Inspekcija je nakon toga utvrdila da od deset zaposlenih samo trojica imaju braniteljski status, dok sedam zaposlenih nema taj status, ali ispunjavaju uvjete natječaja.

Inače, branitelji imaju prednost pri zapošljavanju u državnim poduzećima ako ispunjavaju uvjete natječaja.

Ključne riječi

Komentara 88

GR
grabice
10:16 29.08.2011.

Ljudi samo se treba učlaniti u adz ili sdp i nema brige nećete ostati bez posla. Koliko vidim njihova obitelj,rodbina i članovi nisu bez posla, čak naprotiv svi rade u kojekakvim holdinzima,i državnim institucijama. Normalno kriterij \"sposobnost\" A tko je kriv braniteljima koji su bez posla i još ktome imaju djecu. Nisu lažni invalidi,nisu prevarili državu i radili bi. E moji dragi branitelji gazde u ovoj državi su oni koji nisu željeli Hrvatsku. Sad je biti branitelj i poslati životopis velika mana. Koje debilno i do srži pokvareno društvo.

DR
drug
10:46 29.08.2011.

Zasto institucije ne poduzmu mjere a ne Kosor... Nije u njenoj nadleznosti da bude babica nego sef bolnice... Tjeraj ljude da rade svoj posao ili uruci otkaz u prevodu

OB
-obrisani-
07:24 29.08.2011.

Kasno Marko na Kosovo stiže. Tako i HDZ kasno gleda u poštenje. Prodavat nam misle poštenje 3 mjeseca da bi mogli još 4 godine krast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije