Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova istraga

HAC-ovi čelnici nezakonito zaposlili šest osoba

jurica prskalo
Arhiva VL
Autori: ija, jb/VLM
21.12.2010.
u 20:12

Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istražne radnje protiv šest bivših i sadašnjih vodećih ljudi u Hrvatskim autocestama

Čelnici HAC-a, od kojih su neki osumnjičeni u slučaju Fimi medije, našli su se u novim problemima. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu od zagrebačkog Županijskog suda zatražilo je provođenje istražnih radnji protiv bivših predsjednika uprave HAC-a Marija Crnjaka i Jurice Prskala, bivših članova uprave Marija Lovrinčevića i Josipa Sapunara te sadašnjeg direktora građenja Ivice Mlinarevića i zamjenika direktora Sektora održavanja Željka Krapljana.

Njih šestorica sumnjiče se za protuzakonito zapošljavanje šest osoba. Kako doznajemo, osumnjičenici se terete da su spomenutu šestorku zaposlili mimo natječaja, odnosno iako nisu zadovoljavali uvjete. Od dobro upućenih doznajemo da bi se slučajevi nezakonitog zapošljavanja, o kojem će se provesti istražne radnje, mogli odnositi na zapošljavanje Marijane Raguž na mjesto direktorice Sektora pravnih poslova iako nije imala potrebne uvjete, zatim na Ivu Vukovića, koji je s višom strojarskom zaposlen na mjesto voditelja tehničke jedinice održavanja, zatim na Stanka Batura u odjelu za podršku korisnicima te Mladena Sjauša, veterinara koji radi u naplati cestarine.

Usto, i za Krapljana, bivšeg saborskog zastupnika, navodno je izmišljeno radno mjesto zamjenika direktora održavanja, a navodno je i Stjepan Klarić, sadašnji direktor održavanja, prvotno bio zaposlen u HAC-u na izmišljenom radnom mjestu u Županji.

Komentara 29

SA
santovena
09:28 02.09.2011.

A što je sa Stjepkom Bobanom? Svima nam je solio pamet da je sve po zakonu.

Avatar stravaxx
stravaxx
20:46 21.12.2010.

pa jel se tako ne zapošljava u svim državnim službama i vladinim agencijama kao što su mup, uskok, raznorazne sigurnosne agencije, hac, elektra i slične. pa nake g. bajić sam kaže kako se upošljavaju djelatnici uskoka, a o mupovim šefovima da se i ne govori. raznorazne agencije su leglo muljaža. i sad eto nek narod popuši s tih nekoliko faca koje su uapsili. opet kruha i igara glupom narodu....

MU
mucika69
23:40 22.12.2010.

Ova dvojica sa ISTOKA lijepe naše su takvi radnici da bi ih ja sutra oboicu unaprijedio .Jedan u upravu a drugi na mjesto direktora održavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije