Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabavili limuzine

HAC-ONC: Unajmili smo vozila i uštedjeli

HAC
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
15.07.2014.
u 19:00

Passat su dosad plaćali 12.300 kuna mjesečno, a sad peugeot 508 koji ga je zamijenio plaćaju oko 5000 kuna na mjesec

U tvrtku Hrvatske autoceste – Održavanje ovih dana stiglo je 18 novih vozila, od njih 38 koliko ih ukupno treba stići, a među njima su i limuzine poput peugeota 508. Ti automobili nisu kupljeni niti uzeti na leasing, kao što to rade uglavnom sve tvrtke, nego su unajmljeni. U najam automobila krenula je bivša uprava ARZ-a, predvođena Željkom Denonom, a prvotno je planirana nabava čak 90 vozila. Nova uprava ARZ-a tu je brojku srezala, kako kaže sadašnji šef te tvrtke Josip Šala, na 40-ak vozila. Pa je i vrijednost nabave pala s prvotnih 27,5 milijuna kuna na 14,3 milijuna kuna. A vozila su završila najvećim dijelom u HAC-ONC-u jer su se održavanje i naplata cestarine ARZ-a spojili s HAC-ONC-om koji je i naslijedio taj ugovor. Šala kaže da su morali ići u sklapanje novog ugovora za vozila jer je stari istekao. Navodi da su novim ugovorom uštedjeli nekoliko milijuna kuna i da su primjerice dosad za passat mjesečno plaćali 12.300 kuna, a da sad najam peugeota 508 plaćaju oko 5000 kuna mjesečno. Osim osobnih vozila više i niže srednje klase, nabavljena su i gospodarska vozila.

U HAC-ONC-u kažu da je praksa u ARZ-u u zadnjih osam godina bila da unajmljuju automobile pa su tako oni preuzeli takav ugovor kad su im pripojeni održavanje i naplata cestarina iz te tvrtke.

– Usporedo s prošlim ugovorom, automobili koji su uzeti u najam jeftiniji su i do 50 posto unutar pojedine cjenovne klase od dosadašnjih, a vozila će se plaćati prema količini vozila koja se budu koristila dok ugovor vrijedi. Primjerice, za preuzetih 18 vozila mjesečna cijena najma iznosit će 62.650 kuna, dok je dosadašnja cijena najma iznosila 86.900 kuna – navode u HAC-ONC-u. Dodaju da su u cijeni najma i troškovi servisa i održavanja, registracije i osiguranja.

Ugovor je, inače, sklopljen s tvrtkom Auto Emilio iz Zagreba. HAC-ONC trenutačno ima 147 osobnih vozila te 64 dostavna vozila.

>> HAC do početka turističke sezone uspio popraviti 20 oštećenih šahtova

Komentara 6

Avatar tajar
tajar
20:49 15.07.2014.

Štede gospoda u HACu, nemoš vjerovat svojim očima!

NS
nemoralni sindikalac
07:37 16.07.2014.

Kako im samo nije neugodno. Oni tvrde da su uštedjeli, pa koliko bi tek uštedjeli da i ne dolaze na posao. HAC ONC koristi više od 140 osobnih vozila!!!!! Ovakva tvrtka bi trebala savršeno funkcionirati s maksimalno 50 osobnih vozila. Neka se upitaju i izračunaju koliko bi tada uštedjeli? To je obična bagra lopovska.....

Avatar rothmans
rothmans
22:02 15.07.2014.

A gospon Emilio, ciji rodjo ili kum?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije