Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Habuš ostaje bez vozačke na sedam mjeseci?

\'02.11.2011., Prostorije HNS-a, Varazdin, Novoizabrani gradonacelnik Grada Varazdina Goran Habus Photo: Marko Jurinec/PIXSELL\'
Marko Jurinec/Pixsell
07.05.2012.
u 21:27

Varaždinski gradonačelnik je s čak 2,02 promila alkohola u krvi izazvao prometnu nesreću. Novčano je kažnjen s 6.500 kuna te je dobio zabranu upravljanja vozilom u trajanju od sedam mjeseci

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na Prekršajnom je sudu u Varaždinu nepravomoćnom presudom novčano kažnjen s 6500 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od sedam mjeseci jer je u Varaždinu 11. studenog prošle godine u 21.35 sati prouzročio prometnu nesreću.

Habuš je, prema presudi, vozeći automobil Ulicom Frana Galinca iz smjera juga u smjeru sjevera, i to kada je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 2,02 promila,  došao do raskrižja s Ulicom braće Radića gdje je skrenuo udesno. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, skretanje nije obavio krećući se krajnjom prometnom trakom uz desni rub kolnika, već je automobilom skrenuo u ijevo, preko zamišljenog ili obilježenog luka koji spaja dvije središnje crte bočnih kolnika.

Zbog toga je prednjim dijelom svog automobila udario u lijevi bočni dio osobnog automobila registarskih oznaka VŽ 0002-MT, kojim je Ulicom Braće Radića iz smjera istoka u smjeru zapada upravljala Ljerka M. Ona je u vrijeme događaja automobilom skretala ulijevo. Uslijed sudara, na automobilima je nastala materijalna šteta , dok u prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih.

Komentara 8

OB
-obrisani-
22:23 07.05.2012.

tko to moze razumjeti habusu oduzeta vozacka dozvola a cacic i dalje vozi

KB
KLAVIRZVRNDALO BEZ SLUHA
22:43 07.05.2012.

kaj je to onaj čačićev? sva sreća, valjda će dobiti vozača na trošak sviju nas? i auto mu trebamo popraviti mi ili on?

OB
-obrisani-
22:40 07.05.2012.

Postovani! Habuš ostaje bez vozačke na sedam mjeseci? * Budemo vidjeli da li ce postivati izrecenu kaznu. Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije