Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret?

Haaški kuloari: Gotovina i Markač nakon žalbe idu kući?

\'Croatian General Ante Gotovina (R) pictured before his initial appearance at the court of the UN tribunal for warcrimes in former Yugoslavia in The Hague, Monday 12 December 2005. Ante Gotovina was
AFP/Pixsell
03.02.2012.
u 18:20

U sudskim kuloarima govori se da bi konačna odluka za generale mogla biti “do razine dosad izdržanog pritvora”

U sudskim kuloarima u Haagu govori se da bi konačna odluka u predmetu Gotovina i Markač mogla biti do razine dosad izdržanog pritvora. Tako tvrdi dnevni list Vjesnik. Izvor Vjesnika u Tribunalu kaže da bi obojica osuđenika mogla, nakon završnog zasjedanja žalbenog vijeća kojim predsjeda sudac Theodor Meron, otići kući. Vjesnik je konzultirao i odvjetnika Antu Nobila o signalima koje je dobio iz Haaga.

– Dvije stvari su bitne. Prva, skraćivanjem rokova za donošenje presude žalbeno vijeće poslalo je prvi pozitivan signal – ako vidiš da za osudu nemaš dosta elemenata, onda je bolje ne činiti dodatnu štetu – kaže odvjetnik Anto Nobilo.

Druga će pozitivna stvar biti, kaže Nobilo, dopusti li žalbeno vijeće izvanredno izvođenje dokaza u ožujku ili travnju, kako je najavljeno. Tada bi se jasno dalo do znanja svim zainteresiranim stranama da sudac Meron i njegovo vijeće smatraju realnim da bi predloženi dokazi mogli bitno promijeniti zaključak o odgovornosti Gotovine i Markača, tvrdi Nobilo za Vjesnik. Pitali su i odvjetnika Branka Šerića.

– Obrane Gotovine i Markača puno su uložile u to da žalbom sruše tezu optužnice da su obojica sudjelovala u tzv. zločinačkom pothvatu. Pri obaranju te teze, koliko znam, branitelji su se služili i vrhunskim znanjima engleskih i američkih pravnika – kaže Šerić. Luka Mišetić, odvjetnik Ante Gotovine, nema komentara.

Komentara 65

OB
-obrisani-
19:53 03.02.2012.

s tim da je dosad uzeo preko 40 milja eura !!!!

EC
el commadante
20:51 03.02.2012.

Daj Bože da ih konačno puste doma. Dosta je više tog lakrdijanja sa izjednačavanjem krivnje.

Avatar bok
bok
18:44 03.02.2012.

pomolimo se za sto brze oslobodenje nasih heroja i za pravdu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije