Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od kazne

Haag neće ponovno suditi Momčilu Perišiću

Momčilo Perišić (1)
Foto: Reuters/Pixsell
20.03.2014.
u 19:33

Prvostupanjskom presudom Haaškog tribunala bio je osuđen na 27 godina zatvora, ali ga je Žalbeno vijeće oslobodilo svih navoda haaške optužnice

Haaški tribunal odbacio je zahtjev glavnog tužitelja Sergea Brammertza da preispita oslobađajuću presudu bivšem načelniku Glavnog stožera vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću optuženom za ratne zločine u BiH i Hrvatskoj, javljaju mediji u Srbiji.

Prvostupanjskom presudom Haaškog tribunala bio je osuđen na 27 godina zatvora, ali ga je Žalbeno vijeće oslobodilo svih navoda haaške optužnice. U obrazloženju odluke navodi se da Brammertz "nije pružio nijedan uvjerljiv razlog koji bi bio u interesu pravde, a zbog kojega bi Haaški tribunal odstupio od utvrđene sudske prakse" i poništio pravomoćnu oslobađajuću presudu Perišiću.

>>Brammertz traži reviziju oslobađajuće presude Momčilu Perišiću

Komentara 7

DZ
dzukaficuka
22:32 20.03.2014.

Ko je oslobodijo ovoga Zlocinca je sam Zlocinac.Ovu svinju trba rijesiti sto pre bre.

Avatar Topgen
Topgen
10:37 23.03.2014.

Njega je Bog kaznio

Avatar Prosenjak
Prosenjak
20:56 22.03.2014.

Bitno da st6e vi danas objavili intervju s Bramertzom u kojem je svaka njegova riječ koja je izgovorena u tom intervjuu najobičnija laž, od toga da suci provjravaju težinu dokaza prije nego što potvrde optužnicu do toga da je on protiv Gotovine imao neke dokaze. Da je on imao dokaze ne bi tražio topničke dnevnike koji ne postoje, kako bi, budući da Hrvatska ne može dati dokumente koji ne postoje, on u svojim izvješćima optuživao Hrvatsku za nesuradnju. Prema tome, on se koristio političkim polugama a ne pravnim, isto kao i njegova prethodnica, zato jer su i sami svjesni da nemaju nikakve dokaze. Što se tiče Perišića tu je kriva Carla Del Ponte i loše napisana optužnica koja ga tereti za nešto za što mu se ne može dokazati direktna povezanost, a to su Zagreb, Srebrenica i Sarajevo, a za ono za što mu se mogla bez problema dokazati odgovornost to su Zadar i Mostar. Perišić je notorni ratni zločinac ali zbog katastrofalno loše optužnice sud ga je morao osloboditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije