Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSTARCI NAJAKTIVNIJI

Gužvi u BiH nije bilo - na izbore izašlo više od 20 tisuće birača

Biralište
Foto: Robert Anic/PIXSELL
08.11.2015.
u 20:27

Na izborima za Hrvatski sabor provedenim prije četiri godine, u BiH je bilo otvoreno 30 biračkih mjesta, a glasovalo je oko 17.000 birača.

Birališta u Bosni i Hercegovini na izborima za osmi saziv Hrvatskog sabora koja su bila otvorena za hrvatske državljane koji žive u BiH ili privremeno borave u BiH zatvorena su iza 19 sati, a za biranje ih se registriralo više od 22 tisuće, dok je pristupilo biračkim mjestima njih 20.083 birača, piše Večernji.ba.

Hrvatski državljani koji žive u BiH ili privremeno borave u BiH mogli su glasovati na biračkim mjestima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci koja su bila otvorena do večeras u 19 sati. Najviše je biračkih mjesta, njih 20, bilo otvoreno u Mostaru. U Sarajevu je bilo otvoreno osam mjesta, u Tuzli tri, a u Banjoj Luci dva biračka mjesta.

Samim time, najviše birača na birališta je izašlo u Mostaru, njih 14.624 birača. Glasovanje se odvijalo mirno i nisu zabilježeni problemi u izbornom procesu. A na ukupno 33 otvorena birališta u BiH nisu zabilježene veće gužve, kao ni problemi u izbornom procesu. Također, na današnji je dan bio znatno veći izlazak birača na izbore jer je tradicionalno u BiH izlazak birača veći u nedjelju nego u subotu. Što se ostalih biračkih mjesta tiče, pristupilo ih je biralištima u Sarajevu 2924, B. Luci 991, Tuzli 1544.

Na izborima za Hrvatski sabor provedenim prije četiri godine, u BiH je bilo otvoreno 30 biračkih mjesta, a glasovalo je oko 17.000 birača. Inače, u sklopu 11. izborne jedinice glasovalo se u 48 država na 114 biračkih mjesta, a za tri saborska mandata iz „dijaspore“ ove se godine natjecali su se kandidati s 11 prijavljenih listi.

Gužvi ovaj put nije bilo jer su registracije birača obavljene unaprijed, još 28. listopada.

>> Rezultati izlazne ankete: HDZ-ova i SDP-ova koalicija po 56 mandata

Komentara 10

CR
CroRina
21:18 08.11.2015.

kladim se da ni ti is- tovare ne plaćaš porez već žicaš za pivu! a dalje, sa sudbinom BH Hrvata ste trgovali kako vam je pasalo, nakon sto su ostavili kosti po HR i Bh ratištima prodali ste ih zaza judine škude, uvalili u federaciju, kupili mir na balkanu na naš račun i sad bi se oprali od odgovornosti prema vlastitom narodu! Koji jad!!! Srami se ..

IT
i-tomic
21:23 08.11.2015.

Kako će biti gužva kad smo svi kod fašista vani. SPD nas je rasturio da nesmiljeno ni pisnuti. Šuti gdje si da si jer udba je jaka

Avatar istovari
istovari
20:56 08.11.2015.

Kad već ovdje plaćaju porez neka i glasaju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije