Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE NA CESTAMA

Gužve na autocestama u smjeru mora, velike kolone i na graničnim prijelazima

Foto: HAK
1/3
21.08.2021.
u 12:24

Kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su oko 2 km

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A7 GP Rupa-Diračje u smjeru Slovenije, A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, Krčkom mostu u oba smjera, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima. Na pojedinim dionicama cesta vozi se u kolonama u pokretu uz povremene kratkotrajne zastoje, javlja HAK.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  •  povećana gustoća prometa između Zagreba i Skradina u oba smjera
  •  vozi se u usporenim kolonama u pokretu uz zastoje između čvorova Karlovac i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika te između čvora Zadar II i tunela Bristovac u smjeru Zagreba
  •  kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su oko 2 km
  •  vozilo u kvaru na 30.km između čvora JASTREBARSKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika promet se vodi po dvije prometne trake
  •  prometna nesreća na 327. km između čvora VRPOLJE i čvora ŠIBENIK u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

A2 Zagreb-Macelj:

  •  zbog gužve na graničnom prijelazu Macelj kolona vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije je oko 500 m

A3 Bregana-Lipovac:

  •  na zagrebačkoj obilaznici kolona vozila prema naplatnoj postaji Lučko iz smjera čvora Jankomir je oko 1 km.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb:

  •  povećana gustoća prometa između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u oba smjera

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva:

  •  kolona vozila kraj graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije je oko 1 km

Istarski ipsilon:

  •  zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 3 km
  • na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je 2 km

Most Krk

  • na otoku Krku prema kopnu vozi se u koloni od Omišlja
  • na mostu su kolone u oba smjera oko 4 km

Gužve i na graničnim prijelazima

Putnici na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Bajakovo – Batrovci, čekaju više od tri sata, u koloni dužoj od četiri kilometara, javljaju reporteri s lica mjesta.

Po službenim podacima Auto-moto saveza Srbije (AMSS) na tom se prijelazu čeka oko 60 minuta, no dodaje se kako pored zadržavanja na srbijanskoj granici treba dodati vrijeme koje se provodi na hrvatskim prijelazu, a koje se „u ovim danima pojačanog prometa najčešće mjeri satima“.

Putnicima se sugerira da koriste manje granične prijelaze kod Šida, Sota, Bačke Palanke, Ljuba, a najmanji je promet na sjeveru na granici kod mjesta Sonta i Bezdan.

Ogromne su gužve i na graničnim prijelazima prema Mađarskoj, gdje se također čeka u kilometarskim kolonama po više sati.

Najopterećeniji je granični prijelaz Horgoš – Röszke na sjeveru Vojvodine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije