Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gust promet

Gužve prema moru, na prijelaz granice na jugu BiH i RH čeka se do 3,5 sata

kolone, lučko, gužva
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
09.07.2016.
u 15:30

Pred ulaskom na autocestu u Lučkom povremeno su kraći zastoji.

Pojačan je promet na većini cestama u smjeru mora, osobito na autocestama: A1 od Zagreba prema Splitu, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka te na Istrarskom ipsilonu, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Vrlo je gust promet autocestom A1 od Zagreba prema Karlovcu, a vozi se usporeno uz povremene zastoje kod čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko. Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) između mjesta Zaton i Orašac kod Dubrovnika, vozi se jednim trakom naizmjence.

Na prijelaz granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku u južnom dijelu čeka se do 3,5 sata.

Kilometarske kolone zabilježene su na graničnim prijelazima u Doljanima i Gabela Polju na pravcu prema Metkoviću, te Bijači preko koje se spaja na autocestu A1 u Hrvatskoj kod Ploča. Na tim trima graničnim prijelazima čeka se od 30 minuta do 3,5 sata.

Iz bosanskohercegovačkog auto moto kluba preporučuju putnicima u BiH da se koriste graničnim prijelazima Crveni Grm i Orahovlje u ljubuškoj općini koji vode prema Vrgorcu, gdje nema gužvi.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod na ulazu u BiH također se čeka od 45 minuta do 1 sat na prijelaz granice.

Povremeno su zastoji pred naplatama: Zaprešić, Sveta Helena, Lučko, Rupa i Oštrovica, te na Krčkom mostu.

Povremeno je pojačan promet osobnih vozila i na graničnim prijelazima: na ulasku: Kaštel, Rupa, Macelj, Bregana, Metković, Goričan, Nova Sela, Zaton Doli, u oba smjera: Bajakovo.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Do završetka radova promet preko Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Županja teći će preko pet kolničkih traka za sve vrste vozila, a ne preko 10 redovnih. Stoga je za očekivati smanjenu protočnost i duža čekanja na prelazak državne granice. Iz HAK-a mole vozače strpljenje i razumijevanje.

Vrlo je gust promet u trajektnim pristaništima i lukama, a trajekti i katamarani plove redovito.

>>Evo koje će ceste postati ljetno gradilište u Zagrebu

Komentara 14

EB
EBERT
10:11 09.07.2016.

Nemogu si nista ljepse zamisliti vec da cekam u koloni za naplatu.

ZL
zlatnirat
10:00 09.07.2016.

Umjesto da uvedemo vignete kao i nasi zapadni susjedi, pravimo i dalje guzve na ulazima i izlazima kako bie hvalili da nam dobro ide, a kad se sve obracuna opet nikakva zarada. Vignete bi bile 100% registrirane i nebi bilo manipulacija te lopovluka od naplate do vrha, zato nasi politicari i izbjegavaju takvu kontroliranu prodaju, a prije izbora? za 100 dana uvodimo vignete, poslije izbora ni rijeci o tome jer imamo uskoro opet vrijeme prije izbora.

DH
dalibor.hren
10:12 09.07.2016.

Za sve su krivi pametnjakovići koji ne mogu (zbog ograničenosti uma) shvatiti da je rješenje micanje naplatnih kućica i uvođenje vinjeta. Jedini su problem uhljebi na naplatnim kućicama koji su svoje radno mjesto skupo platili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije