Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezona alsfaltiranja

Evo koje će ceste postati ljetno gradilište u Zagrebu

23.06.2016., Zagreb - Radovi u Radicevoj ulici.  Photo:
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/6
06.07.2016.
u 09:37

Radi se u srpnju i kolovozu, kada su mnogi na odmoru, ali valja se pripremiti na gužve. Točan plan definirat će kada se usuglase obilazni pravci

Ni ovo ljeto neće proteći bez velikih radova na gradskim prometnicama pa Zagrepčani koji ne odlaze na odmor mogu tijekom srpnja i kolovoza očekivati gužve i vožnju u kolonama.

Kraj nakon tri desetljeća

Radovi su počeli asfaltiranjem Petrove i Bukovačke, što će trajati do 6. srpnja, te Avenije Marina Držića od Vukovarske do Branimirove, što će završiti 10. srpnja.

– Kao i svake godine, skidat ćemo stari i postavljati novi asfalt na brojnim gradskim prometnicama za koje je procijenjeno da im je rekonstrukcija najpotrebnija – kazali su u Zagrebačkim cestama, čiji će radnici cijelo ljeto ravnati vrući asfalt kojemu se temperatura penje i na 180 Celzijevih stupnjeva.

Foto: VLm

Točan vremenski plan asfaltiranja još nije napravljen jer se usuglašavaju obilazni pravci, no s obzirom na to da su radovi počeli u istočnom dijelu grada, ondje se stvaraju gužve, posebice jer Bukovačkom ide glavna trasa prema bolnici Rebro. Još veće kolone očekuju se kada na red dođe obnova Maksimirske od Bukovačke do Avenije Gojka Šuška, zbog čega će sav promet s istoka biti preusmjeren na Branimirovu.

Dobra je vijest da će dotad, odnosno do 15. srpnja, u promet biti pušten dio Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove, čija gradnja završava nakon 30 godina. Tada će se i znatno ubrzati put od Sesveta do centra Zagreba.

Plus 30-ak manjih ulica

Velike gužve vozači mogu očekivati i pri asfaltiranju južnog kolnika Vukovarske od Hrvatske bratske zajednice do Držićeve, stare Samoborske na potezu od Stenjevca odnosno od Ulice hrvatskih branitelja do podvožnjaka u Škorpikovoj, istočnog kolnika Avenije Većeslava Holjevca od Avenije Dubrovnik do Mosta slobode te zapadnog traka toga mosta. Obnavljat će se još 30-ak manjih ulica u gradu, i to tijekom cijeloga ljeta.

>>Rastočani organizirali skup: U jeku turističke sezone bagerima započinju uređivanje ulice

Komentara 9

IV
ivanlac27
10:37 06.07.2016.

Ali najtuznije od svega sto ce prosjecni Hrvat dati glas svom gradonacelniku kada mu zakrpa rupe na cestama i popravi bankine, na zapadu je to stotinama godina civilizacijski minimum i nitko se ne obazire na to, samo u Hrvatskoj je to velika investicija poslije koje se treba naslikavati i pricati kako je to veliki dan kada se otvara novoasfaltirana cesta

MI
MikiPrdekana
11:43 06.07.2016.

Srecom da ce Sandra Svaljek lopuzu nesposobnu od Bandica pojesti za dorucak na sljedecim lokalnim izborima

MI
MikiPrdekana
11:12 06.07.2016.

haha. Sa proracunom od milijardu euro sve sto se radi asfaktiraju se ulice. Gdje su stanice metroa, novi mostovi, avenije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije