Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na većini cesta vozi se u kolonama. Ne gubite živce

Pojačan je promet i na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom
20. lipnja 2019. u 14:56 9 komentara 6633 prikaza
Gužve prema moru
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Od 14.10 otvorene su obje tunelske cijevi tunela Sveti Rok, na autocesti A1. Kolona u smjeru Dubrovnika je oko 7 km, javlja HAK. 

Zbog pojačanog prometa kolone su na autocesti A1 između čvora LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Rijeke. Vozi se u koloni u pokretu sa povremenim zastojima na autocesti A1 između čvora KARLOVAC i čvora BOSILJEVO II. Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 između čvora KARLOVAC i čvora BOSILJEVO II u smjeru Rijeke. Naa Krčkom mostu (DC102) kolona u smjeru otoka je oko 500 m, javlja HAK.

Primjer pitanja iz testa ISPIT ZNANJA Provjerite svoje vještine: Znate li riješiti ovaj HAK-ov test?

Nadalje, vozi se u koloni u pokretu s povremenim zastojima na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo II, a promet je pojačan na autocesti A1 između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru mora. Povećana je gustoća prometa na čvoru 2 - VRBOVSKO na autocesti A6 u smjeru Rijeke (zona radova). Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, kolona je oko 500 m na autocesti A7 kraj graničnog prijelaza RUPA u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km.

Povećana je gustoća prometa na državnoj cesti D102 na otoku Krku (između 1+000 km i 4+810 km) u oba smjera. Na Istarskom ipsilonu (A9) prije naplatne postaje Umag u smjeru Slovenije kolona je oko 3 km, izvijestio je HAK.

Pojačan je promet i na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje te pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju moguće su povremene smetnje i zastoji. 

 | Autor : HAK Foto: HAK

Podsjetimo, HAK je objavio prognozu za produženi vikend. Pretposljednjeg vikenda u lipnju kad je produženi vikend s jednim blagdanom i dva državna praznika, bit će gužvi u prometu.

Povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti i zapadnoeuropskim državama očekuje se u nedjelju, 23. lipnja, dok će se hrvatski državljani vraćati u utorak, 25. lipnja.

gužve Budite strpljivi Produženi vikend je pred nama. HAK objavio gdje nas sve čekaju gužve

Prema unutrašnjosti u povratku s odmora, najveće gužve mogle bi biti na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3), u poslijepodnevnim satima u nedjelju i utorak. Također, čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…).

Video: Vozači se ne obaziru na pružne prijelaze

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

  • Tirano:

    Baš danas u 12 h slušam Vijesti (gledam) te sam ljut na susjede Slovence jer štopaju promet EU građanima, kolone po 10 km!? Znam da je posao takav kakav je, no EU građani u jednu a ostali nek čekaju u ... prikaži još! drugu traku! To treba riješiti za uvijek u EU Parlamentu! Naši tamo šute k'o ribe! S druge strane, manja je gužva na našim izlaznim cestama, vele 1/2 sata! Ne znam ni sam ali nekorektno se ponaša Slovenija prema svim Zemljama EU na putu kroz RH!

  • krademkoHDZ:

    Stižu vanzemaljci

  • bluesman:

    da stizu vanjzemaljci....da vas ovi zemljani deru....