Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUST PROMET

Smanjuje se promet na A1, gužve i zastoji na većini graničnih prijelaza

lučko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.07.2017.
u 21:10

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 4 kilometra

I ovaj vikend počeo je s velikim gužvama na autocestama. Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, izvijestio je HAK. 

21.10 - Promet je pojačan na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i duž jadranske obale na prilazima turističkim središtima, a postupno se smanjuje intenzitet prometa na autocesti A1, u oba smjera.

Prema izvješću Hrvatskog autokluba (HAK) u 20,30 sati, kolona ispred naplate Lučko u smjeru Zagreba je oko 500 metara. I dalje je gust promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac, u smjeru Lipovca gdje je kolona ispred graničnog prijelaza Bajakova oko kilometar. Na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Goričan kolona je u smjeru Mađarske oko kilometar.

Zbog požara je za sav promet zatvorena županijska cesta Arbanija-Žedno (ŽC6136) na Čiovu.

HAK poziva vozače na dodatni oprez, podsjeća ih da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

Zbog vrlo gustog prometa, turističke sezone, gužve, zastoji i kolone su na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..),  BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema otocima i kopnu te u lukama Zadar, Split, Dubrovnik. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

19.17 - Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko dva kilometra, povremeno su zastoji od Karlovca prema Zagrebu, a na A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 3 km, dok je na A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Goričan kolona prema Mađarskoj oko kilometar, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati.

Zbog vrlo gustog prometa, turističke sezone, gužve, zastoji i kolone su na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..),  BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići).

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) u Šibeniku, kod čvorišta Dalmare vozi se otežano i usporeno, jednim trakom. Zbog požara je za sav promet zatvorena županijska cesta Arbanija-Žedno (ŽC6136) na Čiovu.

HAK vozače poziva na dodatni oprez, podsjeća ih da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.
Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema otocima i kopnu te u lukama Zadar, Split, Dubrovnik. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

16:14 - I dalje je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a kolone se stvaraju pred naplatom Lučko pred Zagrebom i pred graničnim prijelazima, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 povremeno su kolone i zastoji između tunela Sveti Rok i čvora Posedarje u smjeru mora. 

Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 5 km, a pred naplatom Demerje kolona je oko kilometar.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 6 km. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 5 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema otocima i kopnu te u lukama Zadar, Split, Dubrovnik. 

15.15 – Kolona na autocesti A1 od čvora Posedarje u smjeru Zagreba, koja je u jednom trenutku u subotu bila dugačka i 27 kilometara, oko 14 sati pala je na 9 kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Povremeno ima kolona i uzastoja između čvorova Novigrad i Bosiljevo 2 te između čvorova Maslenica i Zadar 1 u smjeru mora.

Pred naplatom Lučko kolona je oko 6 km, a pred Demerjem oko 2 km u smjeru Zagreba.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 7 km; prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 5 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, navodi se u izvješću HAK-a u 14,15 sati.

12.10 - Kolona od čvora Posedarje u smjeru Zagreba povećala se na oko 27 kilometara. Kolone su i između Lučkog i Bosiljeva u smjeru mora, a pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba sada je oko oko 5 km. Kilometarske kolone bilježe se i na A3 u smjeru Bajakova (6 km), prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija (6 km), na Krčkom mostu (u oba smjera oko 4 km), na tunelu Učka u smjeru Rijeke (4 km)...

 

11:29 - HAK javlja da je na autocesti A1 od čvora Posedarje u smjeru Zagreba kolona oko 22 km! Kolone i zastoji su i izmeču čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora. Kolna pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba je sada oko 5 kilometara.

11:25 - Na autocesti A3 Bregana - Lipovac pred Bajakovom je kolona oko 7 km. A u Istri prema graničnim prijalazima Kaštel i Plovanija oko 6 km

Ranije je HAK javljao da su na autocesti A1 povremeno kolone i zastoji između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, a pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 kilometra. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 5,5 kilometara, a na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Sveta Helena kolona je oko 500 metara. 

lučko
1/15

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 4 kilometra, a na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 400 metara. 

Na Krčkom mostu pojačan je pak promet u oba smjera. 

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora (na 24.km) u smjeru Rijeke vozi se usporeno, zbog teretnog vozila u kvaru.

U subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata, zabranjen je promet za teretna vozila iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), .pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnoga prijelaza (GP) Gruškovje u Sloveniji vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Ključne riječi

Komentara 35

EL
EldersRealm
13:47 29.07.2017.

Samo ne znam zasto naplacuju punu cijenu ako zadnja 27 km stojis u koloni.

GO
goga12
12:41 29.07.2017.

HAK, pa upozorite vozače i nek idu na D1. Cesta prazna.

DU
Deleted user
09:13 29.07.2017.

Svako uzima godisnji kad moze, ne planira se tako daleko. Prodju i guzve u prometu nije to strasno. Ovaj put sacekacu da svi odu pa eto i Jovana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije