Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Uspješna Hrvatska' – promašen slogan

Gubitnici Josipović, Linić i Jadranka Kosor, mandat samo Čačiću

Radimir Čačić i Ivo Josipović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
09.11.2015.
u 11:02

Već nakon objave izlaznih anketa, bivši hrvatski predsjednik izjavio je da je “očito došlo do polarizacije” i da je “prevagnula filozofija ‘ili mi ili oni’”

Slogan “Uspješna Hrvatska” pod čijim su se “šeširom” okupili Ivo Josipović, Radimir Čačić, Jadranka Kosor i Slavko Linić, još ne tako davno nositelji najviših državnih funkcija, u izbornoj se noći pokazao posve promašenim.

Već nakon objave izlaznih anketa bivši hrvatski predsjednik izjavio je da je “očito došlo do polarizacije” i da je “prevagnula filozofija ‘ili mi ili oni’”. To se ponajprije vidi na lijevom spektru političkog tijela gdje male lijevo orijentirane stranke – ni ORaH ni mi – nismo napravili rezultat. Raspored snaga odlučivat će se u trokutu SDP, HDZ i Most. Što se nas tiče, mi smo nova stranka, efektivno postojimo tek koji mjesec i nastavljamo rad, a ovo je naš prvi korak. Siguran sam da će stranka imati i boljih rezultata – rekao je Ivo Josipović, iz čije se izjave dalo razaznati da se, barem zasad, neće povući iz političkog života. Upravo suprotno rezonira njegov koalicijski partner iz Rijeke Slavko Linić.

Nakon objave rezultata izbora u 8. izbornoj jedinici, u kojoj lista koalicije Uspješna Hrvatska čiji je bio nositelj, nije ostvarila nijedno mjesto u Saboru, nedvosmisleno je izjavio:

– Nakon 26 godina rada u ovoj izbornoj jedinici ovakav rezultat jasan je znak da je vrijeme za povlačenje iz politike – kazao je Linić. Vidno potresena zbog gubitka mandata u Saboru bila je i Jadranka Kosor, ali zasad bez naznaka konačnog odlaska. – Mislili smo da iskustvo i znanje mogu biti presudni, ispalo je drukčije, ali ja se politike ne odričem. Vjerujem da će predsjednica dati mandat Tomislavu Karamarku, ali buduća vlada neće biti stabilna – komentirala je Kosor. Nakon što je doznao da je u 3. izbornoj jedinici osvojio mandat i ušao u Sabor, Radimir Čačić izjavio je da će u budućnosti ta izborna jedinica biti prioritet pa komentirao “izbornog pobjednika”.

– Očito je da je val protestnih glasova otišao Mostu, osim lijevog i desnog centra opstale su samo regionalne stranke IDS i HDSSB – rekao je Čačić.

>> Tajnica Reformista: Još uvijek očekujem pet zastupnika

Komentara 13

Avatar Personal
Personal
11:07 09.11.2015.

Dobro su i prošli - jedan osuđeni ubojica, jedan propali i istrošeni bivši predsjednik i još više propala i ocufana tuka.

DU
Deleted user
11:23 09.11.2015.

Hoćeli ova lignja napokon shvatiti da ga nerod ne želi?

DU
Deleted user
11:12 09.11.2015.

I to jedno mjesto je apsolutno iznenadjenje!!! Pa ko normalan je za njih glasao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije