Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinari idu u stečaj

Gubici splitskog Dalmacijavina 1,37 milijardi kuna

dalmacijavino,sud,radnici (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/4
09.05.2012.
u 10:22

Dug splitskih vinara dostigao 1,37 milijardi kuna, a račun tvrtke neprestano je u blokadi 866 dana, dok se radnicima duguje ukupno šest plaća

Na Trgovačkom sudu u Splitu održano je uvodno stečajno ročište za Dalmacijavino te će se u iduća tri dana donijeti odluka o otvaranju stečaja.

Prema riječima privremenog stečajnog upravitelja Perice Mitrovića iz Osijeka, odavno su se ispunili uvjeti za stečaj Dalmacijavina koji godinama grca. Najtragičnije od svega je da je dug splitskih vinara dostigao 1,37 milijardi kuna te da je račun tvrtke neprestano u blokadi 866 dana.

Radnicima se duguje ukupno šest plaća, a prema riječima privremenog stečajnog upravitelja, najvažnije je podmiriti njihova potraživanja. Tijekom otkaznog roka od 30 dana splitski vinari nastavit će proizvoditi tako da bi za to razdoblje mogli dobiti punu plaću. U tom roku utvrdit će se i koliko će ih moći ostati na svojim radnim mjestima. Slijedi sastanak skupštine vjerovnika na kojem će se utanačiti svi uvjeti za prodaju Dalmacijavina.

No očito je već sada kako se, s obzirom na ogroman gubitak koji se ''kumulirao desetak godina'', svi vjerovnici neće uspjeti naplatiti.

Komentara 16

OS
osica
11:12 09.05.2012.

\"dug dostigao 1,37 miljardi KN\" Koliko je trebalo vremena da \"dostigne taj dug\", i tko je za to kriv ?

VI
vital
11:37 09.05.2012.

@osa, Čačić je sve objasnio. Njih je u firmi 8 puta više nego što je potrebno, a samo prošle godine ih je zaposleno 30. Oni godinama jednu plaću nisu zaradili. Što se njih tiče oni bi tako još 500 godinaa . Tipična hrvatska priča

VI
vital
10:47 09.05.2012.

Kakva imovina? Dva Dalvina ne vrijede 1 370 000 000 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije