Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gubici splitskog Dalmacijavina 1,37 milijardi kuna

Dug splitskih vinara dostigao 1,37 milijardi kuna, a račun tvrtke neprestano je u blokadi 866 dana, dok se radnicima duguje ukupno šest plaća
09. svibnja 2012. u 10:22 16 komentara 15 prikaza
dalmacijavino,sud,radnici (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Na Trgovačkom sudu u Splitu održano je uvodno stečajno ročište za Dalmacijavino te će se u iduća tri dana donijeti odluka o otvaranju stečaja.

Prema riječima privremenog stečajnog upravitelja Perice Mitrovića iz Osijeka, odavno su se ispunili uvjeti za stečaj Dalmacijavina koji godinama grca. Najtragičnije od svega je da je dug splitskih vinara dostigao 1,37 milijardi kuna te da je račun tvrtke neprestano u blokadi 866 dana.

Radnicima se duguje ukupno šest plaća, a prema riječima privremenog stečajnog upravitelja, najvažnije je podmiriti njihova potraživanja. Tijekom otkaznog roka od 30 dana splitski vinari nastavit će proizvoditi tako da bi za to razdoblje mogli dobiti punu plaću. U tom roku utvrdit će se i koliko će ih moći ostati na svojim radnim mjestima. Slijedi sastanak skupštine vjerovnika na kojem će se utanačiti svi uvjeti za prodaju Dalmacijavina.

No očito je već sada kako se, s obzirom na ogroman gubitak koji se ''kumulirao desetak godina'', svi vjerovnici neće uspjeti naplatiti.

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

  • osica:

    \"dug dostigao 1,37 miljardi KN\" Koliko je trebalo vremena da \"dostigne taj dug\", i tko je za to kriv ?

  • vital:

    @osa, Čačić je sve objasnio. Njih je u firmi 8 puta više nego što je potrebno, a samo prošle godine ih je zaposleno 30. Oni godinama jednu plaću nisu zaradili. Što se njih tiče oni bi tako još 500 godina ... prikaži još!a . Tipična hrvatska priča

  • vital:

    Kakva imovina? Dva Dalvina ne vrijede 1 370 000 000 kn