Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

GSS spasio kozu zarobljenu na stijeni kod Masleničkog mosta

- Kad smo došli na teren i locirali kozu iz barke lokalnog mještanina, spustili smo spasioca konopom 70 metara po strmim liticama i spasili je - kažu iz GSS-a
14. siječnja 2011. u 13:25 2 komentara 2 prikaza
gss zadar, spašavanje koze
Foto: GSS
Pogledajte galeriju 1/3

ZADAR - Zadarski je GSS u petak ujutro, nakon dojave stanovnika Maslenice, spasio kozu koja je najvjerojatnije tjedan dana bila zarobljena na strmoj stijeni. GSS-ovce je o svemu obavijestio maslenički ribar koji je posljednjih dana za lova na lignje viđao kozu na, kako navodi GSS, polici strme stijene pokraj novog Masleničkog mosta.

- Koza nije šest do sedam dana mogla sići sa stijene na sigurno i bila je izgladnjela, pa smo izašli na teren u devet sati kako bismo u svojim mogućnostima pomogli jadnoj životinji. Kad smo došli na teren i locirali je iz barke lokalnog mještanina, spustili smo spasioca konopom 70 metara po strmim liticama do police stijene na kojoj se nalazila koza. On joj je pomogao da se popne na put i sigurno se vrati matičnom stadu. Akcija je završila u 10.30 sati, a sudjelovala su četvorica pripadnika - istakli su iz zadarskog GSS-a.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • MINERVA:

    Ma GSS-ovci su pravi...neka pokažu ljudima kako se požrtvovano i sa srcem radi posao. Jedni od rijetkih koji stvarno rade,a ne zabušavaju.

  • cvijece:

    GSS-ovci - baš ste nas razgalili,evo gasimo računalo prije počinka s osmjehom.