Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSLOBOĐEN OPTUŽBI

Grmoja: Zdravko Marić je promijenio iskaz pred Povjerenstvom

Zdravko Marić
Patrik Macek/PIXSELL
27.04.2018.
u 15:05

Nakon saslušanja Marića te čelnika Mosta Bože Petrova koji je pozvan kao svjedok jer je sudjelovao na spomenutim sastancima o Agrokoru, Povjerenstvo je odlučilo da Marić nije povrijedio spomenuta načela.

Ministar financija Zdravko Marić je pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa promijenio iskaz, no svejedno je odlučeno da nije povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti, komentirao je danas politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. Ranije danas je Povjerenstvo odlučivalo o tome je li Marić sudjelovanjem na dva sastanka o Agrokoru povrijedio načela iz članka 5 zakona, odnosno je li zaštitio vlastiti integritet i vjerodostojnost u obavljanju dužnosti ministra financija. Nakon saslušanja Marića te čelnika Mosta Bože Petrova koji je pozvan kao svjedok jer je sudjelovao na spomenutim sastancima o Agrokoru, Povjerenstvo je odlučilo da Marić nije povrijedio spomenuta načela. 

Mostov Grmoja čudi se takvoj odluci jer je, upozorava, Marić jedno tvrdio u pisanom očitovanju Povjerenstvu, a drugo u današnjem svjedočenju.
- Zdravko Marić i Božo Petrov su danas na povjerenstvu iznijeli isto viđenje sastanka u vladi s Ivicom Todorićem, ono što je zanimljivo je da je Božo Petrov od početka, pa i u svom pisanom očitovanju Povjerenstvu, tvrdio da je Zdravko Marić na upit premijera predlagao moguća rješenja krize u Agrokoru. Ono što je većini promaklo da je Zdravko Marić promijenio svoj iskaz jer je u pisanom očitovanju tvrdio da se na tom sastanku izuzeo. Istu stvar napravili su i najviši dužnosnici Vlade RH, premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Martina Dalić. Usprkos tako neočekivanom preokretu i priznanju da je Petrov cijelo vrijeme govorio istinu, Povjerenstvo je odlučilo da Zdravko Marić nije povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti – komentirao je Grmoja.


Povjerenstvo je danas, podsjetimo, utvrdilo da je Marić na sastanku 26. veljače 2017. sudjelovao tako da je odgovarao na pitanja koja mu je postavljao premijer Andrej Plenković vezano za rješavanje problema Agrokora putem kreditiranjem HBOR-a, dok je na sastanku 3. ožujka 2017. u ime Vlade prenio zabrinutost i prijedloge rješavanja krize u Agrokoru, ali bez iznošenja osobnih mišljenja, prijedloga i zaključaka.

Komentara 10

DR
droza
15:19 27.04.2018.

Ovaj debeliguzi demagog i spletkaroš doista je, pored Marasa najiritantniji političar koji se pojavio na ovim prostorima.

DD
ddh
16:34 27.04.2018.

Grmoja ne kakaj. Sa tim lazima i izmisljotinama si dosadio i Bogu i ljudima. I jos jedno, Plenkovic i Maric ti nisu krivi za to, da si glup, pokvaren i neodgojen. Dosta te je.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:48 27.04.2018.

Iako rijetko glup Grmoja je vjest lazov i spletkar rijetko beskoristan ili stetan za drzavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije