Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPRAVLJANJE INOM

Grmoja: U utorak na saslušanje pozvani Plenković, Milanović, Kosor...

Zagreb: Nikola Grmoja o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.01.2023.
u 17:54

Dosadašnja saslušanja su otkrila kako je sisačka rafinerija ugašena i hrvatska nafta preusmjerena prema Mađarskoj po nalogu premijera, napisao je Grmoja na Facebooku

Saborski zastupnik Mosta i predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Nikola Grmoja objavio je na svojem Facebook profilu fotografiju dnevnog reda za sjednicu Sabora koja će se održati 31. siječnja. Iz dokumenta je vidljivo kako su tog utorka na ispitivanje pozvani brojni političari, među kojima i predsjednik i premijer, "radi rasvjetljavanja problematike upravljanja trgovačkim društvom INA d.o.o".

U cijelosti prenosimo tekst koji je objavio uz fotografiju:

"Nastavljamo sa saslušanjima vezanim uz upravljanje INA-om koja su pokrenuta nakon epske krađe miljarde kuna u kompaniji u kojoj država ima znatan udio. Dosadašnja saslušanja su otkrila kako je sisačka rafinerija ugašena i hrvatska nafta preusmjerena prema Mađarskoj po nalogu premijera, a gotovo svi svjedoci su potvrdili kako milijarda kuna nije mogla nestati bez znanja vrha INA-e i MOL-a.

U idući utorak 31. siječnja 2023. s početkom u 11 sati nastavljamo sa saslušanjima na koje su pozvani premijer Andrej Plenković, bivši premijeri Jadranka Kosor i Tihomir Orešković kao i bivši premijer i sadašnji PRH Zoran Milanović, bivši potpredsjednik Vlade Božo Petrov i ministri Tomislav Panenić i Slaven Dobrović.

Nastavljamo odlučno i fokusirano dok god bude relevantnih svjedoka spremnih doći pred Antikorupcijsko vijeće."

Cilj je ispitivnja, prema dnevnom redu, "unaprjeđenje mjera iz akcijskog plana za razdoblje od 2022. do 2024. godine uz Strategiju sprječavanja korupcije za razdoblje od 2021. do 2030.godine".

U komentarima mu neki daju podršku dok drugi komentiraju kako se radi o predstavi za javnost jer "svi vi umačete u isto jaje". "Dok vi njih saslušate, ode cijela obala u privatne ruke" prozvao ga je netko, a Grmoja je odgovorio da se "i protiv toga borimo snažno".

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
19:32 26.01.2023.

Jel drug čuprija svoje laprdanje ovjeril od javnog bilježnika?

PR
prahrvat
21:09 26.01.2023.

rusofili

Avatar jocker-3
jocker-3
19:03 26.01.2023.

U kom grmu leži zec,pitanje je sad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije