Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUM BOŽE PETROVA

Grmoja: Ja sam gurao Bukmira. Garantiram da je stručan, a ne kokošar kojem treba uhljebljenje

Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.11.2016.
u 11:00

– Političkim odabirom ćemo mi nekoga postaviti. Imenovat ćemo ljude koje smatramo stručnima – ocjenjuje Grmoja

U Hrvatskom saboru i danas se ne stišavaju reakcije na imenovanje, a potom i odustajanje Marija Bukmira od funkcije zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda. Nakon velikih kritika kum Bože Petrova odustao je od ponuđene funkcije.

Jutros je, pak, u Hrvatskom saboru zastupnik Mosta Nikola Grmoja pojašnjavao njegovo imenovanje te otkrio da je upravo on bio taj koji je želio da Bukmir preuzme taj posao, a ne Božo Petrov.

– Preuzimam odgovornost, ja sam gurao tog čovjeka. I dalje mislim da je najbolja osoba za taj posao – rekao je Grmoja, a potom pojašnjavao Mostov stav o imenovanjima na političke funkcije: 

– Imenovat ćemo ljude koje smatramo stručnima. Političkim odabirom ćemo mi nekoga postaviti. Ali to ne znači da ga postavljamo zato što je zaslužan jer je učinio nešto za našu stranku, ne, nego gledamo stručnost ljudi, a ne stranačku iskaznicu. Smatrao sam da je čovjek stručan – zaključio je Grmoja.

Kazao je kako je on, a ne Božo Petrov, tražio angažman Bukmira dodavši kako i preuzima odgovornost za to.

– Ja sam bio taj koji je inzistirao da se otvori prostor da Bukmir bude među kandidatima. Petrov nije nikako zagovarao Bukmira, ja sam smatrao da je idealan za tu poziciju i još to smatram. Bukmir je nazvao i odustao. On je ostvaren i ne treba mu prozivanje njega i njegove obitelji. Kazao je da Most ne treba trpjeti štetu. Meni se zahvalio – kazao je Grmoja za N1.

– Odluka o odustajanju od funkcije nije Mostova, to se vidi iz priopćenja gospodina Bukmira koji se zahvalio meni jer sam ga ja gurao i smatrao da on može srediti stvari u Vodama. To nije kokošar kojem treba uhljebljene. On je izuzetno imućan čovjek. Ostvario je izuzetne rezultate u našem lokalnom poduzeću. Žao mi je što smo izgubili takvog čovjeka. Bilo je i drugih kandidata u Mostu. Žao mi je što Bukmir nije na toj funkciji jer sam uvjeren da bi imao izvrsne rezultate. Nema nikakve veze kumstvo s Petrovom, ja sam taj koji je smatrao da je on za tu poziciju. Veseli me da će ostati u našem gradskom poduzeću – kazao je. 

Grmoja napominje da se Most prilikom odabira kadrova vodi isključivo stručnošću kandidata. – Ja sam vam rekao da sam se za Bukmira zalagao ne zato što je Petrovov kum, nego jer sam se uvjerio u rezultate njegova rada. 30 milijuna kuna povukao je iz EU fondova, a sada vodi projekt vrijedan 300 milijuna kuna. Ja sam preuzeo odgovornost, ja sam ga gurao. Žao mi je što je prepušten linču – poručio je Grmoja.

Komentara 52

PK
ponoc_kuca
10:53 25.11.2016.

Samo podsjetnik, prenosim iz tiska: Cijela situacija u Hrvatskim vodama možda ne bi bila sporna da Bukmir ima traženo obrazovanje i iskustvo: visoku stručnu spremu i barem pet godina iskustva na rukovodećim poslovima u vodnogospodarskim djelatnostima. . Naime, upravno vijećejeće Hrvatskih voda s Mostovim ministrom Dobrovićem na čelu, nedavno je izmijenilo Statut Hrvatskih voda i odredilo nova pravila prema kojima zamjenik generalnog direktora sada može biti i netko s višom stručnom spremom i ‘posebnim vještinama kao što su organizacija i koordinacija za donošenje odluka, motiviranje radnika i davanje uputa za rad’. Znači promjeniš statut i zaposliš velestručnjaka, motivatora, davatelja uputa....

DO
dobarsavjet
10:41 25.11.2016.

Stavite ga za pilota, ovo je dobro preuzeti krivicu na sebe, a čuvati Božu. To je jadno.

RU
RupertMelkus
10:43 25.11.2016.

Laži, laži, laži me ti to radiš najbolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije