Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grmoja: Ja sam gurao Bukmira. Garantiram da je stručan, a ne kokošar kojem treba uhljebljenje

– Političkim odabirom ćemo mi nekoga postaviti. Imenovat ćemo ljude koje smatramo stručnima – ocjenjuje Grmoja
25. studenoga 2016. u 11:00 52 komentara 1566 prikaza
Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Hrvatskom saboru i danas se ne stišavaju reakcije na imenovanje, a potom i odustajanje Marija Bukmira od funkcije zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda. Nakon velikih kritika kum Bože Petrova odustao je od ponuđene funkcije.

Jutros je, pak, u Hrvatskom saboru zastupnik Mosta Nikola Grmoja pojašnjavao njegovo imenovanje te otkrio da je upravo on bio taj koji je želio da Bukmir preuzme taj posao, a ne Božo Petrov.

– Preuzimam odgovornost, ja sam gurao tog čovjeka. I dalje mislim da je najbolja osoba za taj posao – rekao je Grmoja, a potom pojašnjavao Mostov stav o imenovanjima na političke funkcije: 

Nikola Grmoja OKRŠAJ NA FACEBOOKU Grmoja prozvao Vrdoljaka: 'Nazovi V radi neplaćanja poreza' 10.04.2016., Zadar - Na Narodnom trgu uprilicena je svecanost urucenja nagrade European Best Destination 2016. Bozidar Kalmeta.  Photo: Dino Stanin/PIXSELL ZADARSKI FENIKS Kalmeta se sam povlači iz utakmice za lokalne izbore

– Imenovat ćemo ljude koje smatramo stručnima. Političkim odabirom ćemo mi nekoga postaviti. Ali to ne znači da ga postavljamo zato što je zaslužan jer je učinio nešto za našu stranku, ne, nego gledamo stručnost ljudi, a ne stranačku iskaznicu. Smatrao sam da je čovjek stručan – zaključio je Grmoja.

Kazao je kako je on, a ne Božo Petrov, tražio angažman Bukmira dodavši kako i preuzima odgovornost za to.

– Ja sam bio taj koji je inzistirao da se otvori prostor da Bukmir bude među kandidatima. Petrov nije nikako zagovarao Bukmira, ja sam smatrao da je idealan za tu poziciju i još to smatram. Bukmir je nazvao i odustao. On je ostvaren i ne treba mu prozivanje njega i njegove obitelji. Kazao je da Most ne treba trpjeti štetu. Meni se zahvalio – kazao je Grmoja za N1.

– Odluka o odustajanju od funkcije nije Mostova, to se vidi iz priopćenja gospodina Bukmira koji se zahvalio meni jer sam ga ja gurao i smatrao da on može srediti stvari u Vodama. To nije kokošar kojem treba uhljebljene. On je izuzetno imućan čovjek. Ostvario je izuzetne rezultate u našem lokalnom poduzeću. Žao mi je što smo izgubili takvog čovjeka. Bilo je i drugih kandidata u Mostu. Žao mi je što Bukmir nije na toj funkciji jer sam uvjeren da bi imao izvrsne rezultate. Nema nikakve veze kumstvo s Petrovom, ja sam taj koji je smatrao da je on za tu poziciju. Veseli me da će ostati u našem gradskom poduzeću – kazao je. 

Grmoja napominje da se Most prilikom odabira kadrova vodi isključivo stručnošću kandidata. – Ja sam vam rekao da sam se za Bukmira zalagao ne zato što je Petrovov kum, nego jer sam se uvjerio u rezultate njegova rada. 30 milijuna kuna povukao je iz EU fondova, a sada vodi projekt vrijedan 300 milijuna kuna. Ja sam preuzeo odgovornost, ja sam ga gurao. Žao mi je što je prepušten linču – poručio je Grmoja.

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • ponoc_kuca:

    Samo podsjetnik, prenosim iz tiska: Cijela situacija u Hrvatskim vodama možda ne bi bila sporna da Bukmir ima traženo obrazovanje i iskustvo: visoku stručnu spremu i barem pet godina iskustva na rukovodećim poslovima u vodnogospodarskim djelatnostima. . Naime, upravno vijeće ... prikaži još!jeće Hrvatskih voda s Mostovim ministrom Dobrovićem na čelu, nedavno je izmijenilo Statut Hrvatskih voda i odredilo nova pravila prema kojima zamjenik generalnog direktora sada može biti i netko s višom stručnom spremom i ‘posebnim vještinama kao što su organizacija i koordinacija za donošenje odluka, motiviranje radnika i davanje uputa za rad’. Znači promjeniš statut i zaposliš velestručnjaka, motivatora, davatelja uputa....

  • dobarsavjet:

    Stavite ga za pilota, ovo je dobro preuzeti krivicu na sebe, a čuvati Božu. To je jadno.

  • RupertMelkus:

    Laži, laži, laži me ti to radiš najbolje