Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO DOKUMENT

Grmoja: Plenković tjednima u ladici skriva zahtjev o skidanju imuniteta Grliću Radmanu

Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Facebook screenshot
1/2
27.01.2022.
u 12:41

Grmoja je i ranije pisao o ovoj aferi u kojoj je navodno žena veleposlanika Kušena sastavljala pran prevare da joj se fiktivno izda rješenje za rad u konzulatu u Sydneyu

Nikola Grmoja objavio je dokument prema kojem je stigao zahtjev za skidanje imuniteta ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu. 

Kako je napisao Mostovac na Facebooku, ''sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rješenjem kako je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grliću Radmanu da bi se mogao nastaviti kazneni postupak povezan s prijevarama u veleposlanstvima Australiji i SAD-u''.

- Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao "reliktom prošlosti" čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana - napisao je Grmoja. 

- Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac - dodao je. 

Prema objavljenoj fotografiji, zahtjev je kreairan 23. prosinca prošle godine. Grmoja je i ranije pisao o ovoj aferi u kojoj je navodno žena veleposlanika Kušena sastavljala pran prevare da joj se fiktivno izda rješenje za rad u konzulatu u Sydneyu, iako nije tamo boravila već je bila u Canberri. 

Na kraju joj je protuzakonito izdano rješenje o fiktivnom rasporedu na mjesto gdje uopće nije radila ni boravila. Svo vrijeme je bila sa suprugom u Canberri a iz konzulata u Sydneyu joj je konzul Petrušić svakog mjeseca uplaćivao oko 20.000 kn, a ukupno joj je isplaćeno nezakonito oko pola milijuna kn, pisao je Grmoja u listopadu 2020. godine. 

>> VIDEO Policija privela 72-godišnjaka zbog komentara o Plenkoviću: "Treba ga dočekati pokvarenim jajima"

Komentara 7

JF
jfk
14:20 27.01.2022.

Puno veći grijeh i premijera i ovog ministra je odnos naše službene politike prema Srbiji i BiH. A korupcija u HDZu je normalna, tu nema ništa novo.

BI
bijanca
04:29 29.01.2022.

Grmoji bi trebalo skiuti saborski imunitet zbog neprekidnih laznih optuzbi ,bez ijednog argumeta. Bulj je u pandemiji stvorio u Sinju drzavu u drzavi,dok ljudi umiru svaki dan u sinjskoj krajini i pune splitsku bolnicu,.Trebalo ga je već kazneno prijaviti ii neznam što se čeka s prijavom.

DA
damascus
13:17 27.01.2022.

Dobro bi bilo pogledati jučerašnju Bujicu da se vidi tko jer zapravo Grmoja i kakvi su mu pakleni planovi u glavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije