Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nema raspada'

Glavni odbor Mosta: 'Najkonstruktivnija smo oporba vladajućima'

Sjednica
Foto: Promo
1/2
24.12.2017.
u 11:08

Zajednički nazivnik svih ovih inicijativa i općenito djelovanja Mosta je zadržati mlade u Hrvatskoj

Most nezavisnih lista održao je jučer sjednicu Glavnog odbora na kojoj se raspravljalo o financijskom planu, osnivanju lokalnih i regionalnih organizacija te o inicijativama koje će Most pokrenuti ili je pokrenuo.

Priopćili su, što se tiče osnivanja lokalnih organizacija, da je taj proces tek započeo, a da su osnovane organizacije u Osječko-baranjskoj županiji te gradovima Osijeku, Đakovu i Našicama.

'Godinu smo zaključili sa 21 prijedlogom izmjene zakona, sa preko sto amandmana od kojih je najviše upućenih na državni proračun, na Zakon o braniteljima i „lex šerif“. Četiri saborska zastupnika Mosta su među deset najaktivnijih od ukupnog broja zastupnika, a to su: Miro Bulj, Nikola Grmoja, Tomislav Panenić i Tomislav Žagar. Od kad traje saborska stanka Most je javnosti predstavio još četiri inicijative za izmjenama zakona', priopćili su iz Mosta. 

'Zajednički nazivnik svih ovih inicijativa i općenito djelovanja Mosta je zadržati mlade u Hrvatskoj, doprinijeti da Hrvatska bude bolje mjesto za život, država u kojoj se želi ostati, a ne otići glavom bez obzira. Jučer je potvrđeno da iza svih inicijativa Predsjedništva stoji i dalje će stajati članovi Glavnog odbora Mosta nezavisnih lista.

Sjednicu Glavnog odbora komentirao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja: „Most je najkonstruktivnija oporba vladajućima, ali i ovom sustavu. Nema nikakvog govora o raspadu o kojem se priča potencira već godinu dana. U idućem razdoblju znat ćemo iskoristiti ono što je naša najveća prednost: dva puta smo preuzeli odgovornost za Hrvatsku, imamo institucionalno iskustvo, imamo iskustvo vladanja i na lokalnim razinama, i za razliku od svih stranaka smo pokazali beskompromisnost u borbi za nacionalne interese i vrijednost idealima zbog kojih smo ostavili pozicije kako bi se borili za opće dobro. Predsjedništvo, Glavni odbor i svi članovi Mosta u tome su suglasni i vjerujemo da to građani prepoznaju', zaključuju iz Mosta. 

Član Glavnog odbora Nizar Shoukry istaknuo je da se na terenu kvalitetno radi, nabrojao je sve humanitarne i druge akcije koje su u zadnje vrijeme provodili te uputio snažnu zahvalu i podršku iz Vinkovaca.

Na sjednici je bilo rasprave o ovoj godini u kojoj je zasigurno najvažniji događaj bio raspetljavanje situacije vezane za Agrokor u kojoj Most ima najveće zasluge. Glasno smo ukazivali na to da se konačno državni novac prestane bacati u bunar zvani Agrokor, također je i Božo Petrov podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića zbog lažiranja bilanci, što je kasnije potvrdila i revizija. Konstatirano je i da je točno sve ono što smo govorili o ovom procesu nakon donošenja lex Agrokora, u vezi roll up kredita i to da će jedini dobitnici biti savjetnici u Agrokoru i Knighthead fond. Politika čistih ruku, koju je Most provodio, ne samo riječima nego djelima dobila je potporu članova Glavnog odbora.

Komentara 35

Avatar juricamesko
juricamesko
13:07 24.12.2017.

svaki komentar o ovoj sekti demagoga bio bi bespredmetan.

DH
dalibor.hren
11:30 24.12.2017.

Šaka jada, ili hrpa dr.ka ispod mosta! Sretan Božić!!!

ST
stefj
15:37 24.12.2017.

Najgore u svemu što neki to i vjeruju... Samo kritika, samo protiv, bez argumenata, a na glasine se lova ko muha na go..o. Nismo zaboravili niti štetno djelovanje u slučaju arbitraže u Švicarskoj, koja bez imalo populizma može ići Petrovu i Grmoji na dušu... Ništa se ne razlikuju od SDP-a, čak se u zadnje vrijeme i dobro slažu. Poduprijeli su si međusobno sve destruktivne prijedloge u saboru, a Bulj i Maras si tak dobro idu ruku pod ruku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije