Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ČASOPIS JE KRIV'

Grlić Radman: Veleposlanik Biščević nije nazvao Domovinski rat građanskim ratom

Zagreb: Andrej Plenković sa suradnicima obišao 43. međunarodni sajam knjiga Interliber
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
24.11.2021.
u 20:24

Veleposlanik Biščević ovih je dana dao intervju međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce povodom obljetnice pada Vukovara

Hrvatski veleposlanik u Srbiji nije ratna zbivanja devedesetih godina u Hrvatskoj okarakterizirao kao građanski rat u nedavnom intervju, već je riječ o pogrešci časopisa Diplomacy and Commerce koji je obećao objaviti ispravak u sljedećem broju, izjavio je u srijedu šef diplomacije Gordan Grlić Radman.

Ministar vanjskih i europskih poslova Grlić Radman rekao je novinarima da je jutros razgovarao s veleposlanikom Hidajetom Biščevićem koji mu je "izričito rekao i pokazao tekst koji je napisao na hrvatskom u kojem nije spominjano to što je bilo intrigantno".

"Poslao je hrvatski tekst, oni su to preveli na engleski. On je reagirao nakon što je to objavljeno i oni su se ispričali i kazali kako će svoju pogrešku ispraviti u sljedećem broju časopisa", rekao je Grlić Radman odgovarajući na pitanje novinara je li reagirao na te navode.

Hrvatski suverenisti u srijedu su zatražili hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova i opoziv hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića jer je navodno ratna zbivanja devedesetih godina u Hrvatskoj okarakterizirao kao građanski rat.

Veleposlanik Biščević ovih je dana dao intervju međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce povodom obljetnice pada Vukovara, te se u opsežnom razgovoru uz ostalo navodi Domovinski rat kao građanski rat.

>> VIDEO Pupovac o prosvjedima protiv Covid potvrda: Ovo je katastrofa kojoj Milanović obilato doprinosi

Komentara 12

DU
Deleted user
21:33 24.11.2021.

Je. I to je i mislio. Točka.

NE
nemanatrag
05:43 25.11.2021.

Voli Radman ove lingvističke igre novozbora...bio čovjek na prvoj liniji pa točno zna razliku između domovinskog i građanskog rata...

ŠN
šnajderica
23:47 24.11.2021.

ne vjerujem nijednom od njih . laž je objavljena a oni su lažljivci. novi broj čitaju svi koji hoće a ispravak dva slučajna. isto ko s prstičima od dječice u Vukovaru .91. grozna manipulacija i sramotna . hidajeta na grenlandand u trenirci a radmana pred tonu krumpira- iz istog su soja bez osjećaja za sram i pravedno - fuj političari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije