Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG IZRAELSKE ZASTAVE

Erdogan 'prokleo' austrijsku vladu, šef austrijske diplomacije pozvao turskog veleposlanika na razgovor

Foto: PIXSELL/BKA Andy Wenzel
1/3
18.05.2021.
u 15:47

„Optužbe predsjednika Erdogana su apsurdne. Bliskoistočni problemi se neće riješiti s pijenom na ustima“, poručio je Schallenberg

Proklinjem austrijsku državu. Ona želi da muslimani plate cijenu za genocid koji je Austrija počinila nad Židovima, izjava je  predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, zbog izraelske zastave koju je austrijska savezna vlada izvijestila na pročelju austrijskog Saveznog kancelarstva i Ministarstva vanjskih poslova u Beču u znak solidarnosti Austrije s Izraelom u sukobu s  palestinskom terorističkom organizacijom Hamas, koju su danas, citirajući međunarodne agencije, prenijeli gotovo svi austrijski mediji.

Osim austrijske savezne vlade Erdogan je oštro kritizirao i austrijskog ministra unutarnjih poslova Karla Nehammera, kojem je predbacio da daje ''antiturska pojašnjenja'' iz svoje ''čisto unutarnjopolitičke računice''.

Šef austrijske diplomacije Alexander Schallenberg zbog Erdoganovih neuljuđenih izjava i napada na Austriju danas je prijepodne na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova u Beču pozvao turskog veleposlanika.

- Optužbe predsjednika Erdogana su apsurdne. Bliskoistočni problemi se neće riješiti s pijenom na ustima, poručio je Schallenberg istaknuvši:

„Paušalnim napadom na vlade poput austrijske koje su, u sjeni terora stale na stranu s Izraelom, turski političari još jednom potvrđuju svoje zastrašujuće shvaćanje prava. Umjesto što dolijeva ulje na vatru Turska bi trebala što je moguće prije doprinijeti deeskalaciji sukoba“.

Schallenberg je također pojasnio da je „Hamas teroristička organizacija“ i kako se „ne smije dopustiti da ona diktira pravila postupanja“. 

U međuvremenu, kako javljaju austrijski mediji, izraelske su zastave jučer ujutro maknute s vladinih objekata.

Schallenbergova glasnogovornica je istaknula kako je „unaprijed bilo planirano da zastave samo ograničeno vrijeme budu izvješene kao gesta solidarnosti s izraelskim narodom i protiv terora“.   

 

VIDEO Sukobi između Izraela i Hamasa


 
Ključne riječi

Komentara 8

RE
reborn
16:44 18.05.2021.

Žalim za svakim palestinskim (kao i izraelskim) civilom koji je poginuo jer se teroristi Hamasa skrivaju među ženama i djecom. Nadam se da će se Palestinci konačno opametiti i suprotstaviti se hamasovim radikalima koji se skrivaju u njihovim redovima.

IK
ikbmibm
20:10 18.05.2021.

Erdogan i Bibi partneri kad treba ubijati krščane u Armeniji.

MG
milerazbojnik@gmail.com
18:08 18.05.2021.

ma ko mi veli da je eregon u pravu što proklinje jedan narod štoli je neko učinio prije u prošlosti taj je bolestan isto kaoi eregon po nekoj logici ljudskosti i solidarnosti svi narodi europe skoro ili ti balkana takoo bi mogli prokleti i njega i njegov turski narodd što li su u ime velikog otomanskog carstva učinili na ovimnašim prostorima a da ne računamo njega i njegovu državu u negdašnje vrijemee kad su pobili desetke tisuča isto tako naroda u svojoj državi i to nićemu ne vodi jedne mrzit krit voja dijela nego jednostavno treba radit na dobrobit sadašnju i palestinaca i izraelaca da ne gine narod radi nečijih ubilačkih apetita a toje uporavo hamas jer jeon prvi počeo raketirat jednu državu koliko god ko htio židove mrzit i stavljat im na dušu otimanje teritorija jer se tim neče ništa postič nego samo još veče žrtve među svima njima tamo krajpriče a on nek sanja i dalje velikootomansko carstvo i nek glumi zaštitnika dok drugi gine no njemu ništa ne fali s njegovim narodom bez ikakve mržnje prema turskoj državi i njenom narodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije