Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILE VRANEŠIĆ

Grkokatolički svećenik: Na Žumberku se nije provodilo prisilno pokatoličavanje

14.06.2022.
u 10:27

Grkokatolički svećenik legenda je Žumberka: gdje god je mogao, zauzimao se da se obnovi taj kraj, pokrenuo je Žumberačkiuskočki muzej, a o povijesti Žumberka zna gotovo sve

Komentara 4

DU
Deleted user
12:32 14.06.2022.

Miloradova reakcija će biti strašna.

GA
galico
10:40 14.06.2022.

Grkokatolička vjera je nastala od pravoslavaca na području današnje zapadne Ukrajine nakon što su ti krajevi potpali pod Poljsku vlast...U biti su to i dalje pravoslavci jer im je obred pravoslavni a imaju vladike, eparhije Valjda je u religiji bitniji obred ( odnosno ono što se propovijeda) nego li politička pripadnost ( priznavanje Pape kao vrhovnog poglavara)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?