Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nedjelju 3. rujna
Povratak na članak

Griješnik ili grješnik? Zašto nije obranbeni, nego obrambeni? Pomažemo vam riješiti dvojbe!

U nedjelju 3. rujna zbog velikog interesa ponovno poklanjamo Hrvatski školski pravopis ili Školsku gramatiku hrvatskoga jezika. Požurite, količine su ograničene! Ne propustite priručnike koje mora imati svaki hrvatski dom!

Komentari 16

JA
Jania
14:59 01.09.2017.

Bravo! Hvala Bogu da ste se odlučili za hrvatski pravopis, a ne za onaj druga Jozića sponzoriran od riječkog dizača utega.

VL
VI
Vito
11:23 02.09.2017.

Pomažemo vam riješiti dvojbe! ::::::::::::::::: ?????????????????? _______ od 26 milijuna kuna :::::::::::: Evo dokaza kako ne pomažete, nego baš suprotno - učite vaše čitatelje nepismenosti i nepoštovanju službenog hrvatskog jezika, gramatike i pravopisa _____ najžalosnije od svega što ste bašš vi - "večernji list" objavili priručnik kako se moraju pisati brojevi u tekstu --- ili 26.000.000 --- ili dvadestšest milijuna --- nikad, ni u kojem slučaju se ne smije miješati brojeve i slova za jednu oznaku brojčane vrijednosti. --- ovo je praktički nepismeno, neobrazovano i službeno nezakonito - 26 milijuna

VL
AM
Axis Mundi
22:27 02.09.2017.

ne znam kako vi, ali za mene će uvijek biti "griješiti", ali "greška" i "pogreška" i "grešnik"; nekad smo učili brijeg-bregovi, vrijeme-vremena, strijela-strelica i još sijaset primjera "kraćenja ije i je"; silovanje jezika (iz nekoliko razloga) je neproduktivno i zbunjujuće, kao i njegovo lomljenje raznim "grješkama", "brjegovima", "sprječavanjima" itd, ma kakvo uporište imalo u "prapovijesti."

VL
VI
Vito
12:35 02.09.2017.

Pomažemo vam riješiti dvojbe! :::::::::::::: Sto posto (100 %) NE ______ Drukčije je hrvatska riječ ________ A stalno nas maltretirate sa srpskim drugačijim govoro i pisanjem

VL
VI
Vito
11:05 02.09.2017.

Pomažemo vam riješiti dvojbe! ::::::::::::::::: ?????????????????? _________ Je li to istina??? ________ Ne bih napisao da je sitina ______ Čista obmana _____ Tek kad će te napisati: USA umjesto sad --- ju umjesto je --- dopuštenje, odobrenje, pristanak umjesto dozovlaa --- vrijedi umjesto važi --- i slične tuđice koje imaju lijepe hrvazske riječi jednoznačnice, mogao bih pomisliti da će te nakon 27 godina stvarno početi pomagati i poštovati pisati i govoriti hrvatskim jezikom u medijima. _________ A kad napišete "osim ako" ili "osim u" nikad neću niti pomisliti da ste se odmaknuli od srpskog govora, jezika i pisma.

VL
DU
Deleted user
14:58 02.09.2017.

ovo je naj krvavije kad vecernji daje "pravopis" a onda ladno pisu ovako.....ovo je samo stoti dio onoga sto ima u vecernjem doslovno u svakom clanku.....Gosti se žale i cude jer kod nas nisu dopuštene free walking ture...... najviše grintajuu na island hopping zbog loše povezanosti medu otocima ....... to je išlo by default.... Vrijeme je za makeover ...... Blamovi zvijezda koji ce vas nasmijati...... mislim da je sigurnost out of question...... Melaniju razapeli zbog stajlinga...... Ni plus size ni superskinny...... U second hand shopovima nove suknje i hlace za samo 7 kuna...... održan Kids Day na Stradunu....... U Njemackoj imaju 38 objekata i osam vojnih baza. Talk about occupation...... Don't do crime...to je ovim lopovima nejasno...... u no time smo došli  na odredišta. ..... Maslinovo ulje, vino, pršut prodat Cehu?...Good luck with that! ....... na najbolji nacin odgovorila hejterima..... poredenje s demokratskim zemljama je nonsense!.. ..... Look of the day, Nikada ne bih odjenula haljinu koja više otkriva ...

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
15:42 02.09.2017.

Jozićev je pravopis također dobar, nije ništa slabiji od ovoga. No problem je većine Večernjakovih forumaša, tzv. domoljuba, što u ruke ne će uzeti nijedan. a trebala bi im oba jer su im komentari na pučkoškolskoj razini!

VL
VI
Vito
12:49 02.09.2017.

Autor Ivana Jakelić NESVAKIDAŠNJE UHIĆENJE Motoristi nisu htjeli stati policiji, udarili u policijsko vozilo, pa kod njih pronašli drogu :::::::::::::: Zar su kod policije pronašli drogu??? __________ Pravopis - ispred veznika -i- -pa- -te- -ni- -niti- nema zareza. ____Ispred veznikaa -a-, -ali, -nego-, -već- -no- idu zarezi. ________ Zašto ne poštujete ono što sami dijelite besplatno uz kupljeni "večernji list"???

VL
BU
budalas
20:58 02.09.2017.

Zar nije odbranbeni?

VL
PR
prajdali100
07:57 02.09.2017.

Ja se u ovo ne razumijem,ali pitam.Je li ODBRANA ili OBRANA !?Zašto onda ne reci ODBRAMBENI ? Samo pitam.

VL
DU
Deleted user
16:58 01.09.2017.

bravo..super..za cistu jedinicu ..zapravo..je li jedinica postala najbolja ocjena ili je jos uvik petica.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.