Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA GRMOJA

Griješili smo zbog neiskustva, sad smo spremni mijenjati Hrvatsku

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
18.01.2020.
u 11:01

U predsjedničke izbore, kako navodi Grmoja, bili su aktivno uključeni te nisu mogli pripremati sabor stranke, pa su tek sada u njegovoj pripremi

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja priznao je kako je Most zbog političkog neiskustva griješio, ali da su konačno stekli iskustvo te su spremni mijenjati Hrvatsku.

U intervjuu za Hinu istaknuo je kako tek dolazi vrijeme Mosta, koji se za iduće izbore priprema kao da će ići sam, ali i vodi razgovore s onima koji su programski bliski stranci.

Grmoja navodi kako su dali niz zakonskih prijedloga koji su tiču borbe protiv korupcije, ali i drugih koji se odnose na demografsku obnovu, rasterećenje poduzetnika, većih plaća.

U predsjedničke izbore, kako navodi Grmoja, bili su aktivno uključeni te nisu mogli pripremati sabor stranke, pa su tek sada u njegovoj pripremi.

Ističe kako mladi prepoznaju Most kao političku opciju te da su u razdoblju od studenog do sada učlanili 100-tinjak novih ljudi. S obzirom na aktivnosti koje ima kao predsjednik Kluba i aktivnosti u medijima, Grmoja smatra kako bi na poziciji političkog tajnika trebao biti netko tko ima više vremena za analizu i razmišljanje o strateškim potezima.

Vrlo vjerojatno će se kandidirati za Predsjedništvo jer želi sukreirati stranačke politike. Na pitanje kakva će biti sudbina aktualnog predsjednika Bože Petrova u novoj Mostovoj shemi, Grmoja je rekao kako će se o tome razgovarati unutar stranke.

Grmoja ne vjeruje da će se parlamentarni izbori održati prije unutarstranačkih u HDZ-u, te dodao kako smo svi mi taoci borbi unutar HDZ-a, a one će zasigurno utjecati na događanja na hrvatskoj političkoj sceni. Most na izbore planira ići sam, ali paralelno vode razgovore s onima koji su na tragu njihovih programskih postavki.

- Spremni smo u svrhu boljeg rezultata žrtvovati određene stranačke interese i svoju poziciju kao što smo to pokazali na predsjedničkim izborima kada smo prepoznali da Miroslav Škoro ima šanse ugroziti hrvatski duopol, dodao je Grmoja. 

Na pitanje kolika je moguća koalicija Mosta sa SDP-om ili HDZ-om nakon izbora, Grmoja je rekao kako se stranka ne vidi kao politička opcija u takvim vladama. 

Za tweet čelnika HSS-a  Kreše Beljaka rekao je kako je skandalozan te da ne može shvatiti one koji ga pokušavaju braniti. 

Dodao je kako se Most bavi ozbiljnim političkim poslom,a ne sitnim nadmudrivanjima.

Ključne riječi

Komentara 16

BB
Bruno_Bear1
11:07 18.01.2020.

Niste spremni mijenjati ni usrane gaća jer bulj je zaboravio kako se kroje i šiju, jer sa kadrovima kao što je bulj uništili ste i našu Sinjanku- Dalmatinku.

DH
dalibor.hren
11:40 18.01.2020.

Spremni ste za skok s mosta!

ST
stefj
12:17 18.01.2020.

Most je destruktivna stranka i nisu se nikada uspjeli transformirati u nešto afirmativno. To se vidi i po gubitku glasova, jer su ljudi jednostavno razočarani i traže neku novu 3. opciju (opet)... Opet idu s istim - promjene iliti reforme. Mi smo za reforme, OK, kakve reforme, nije bitno, bitno je da su reforme... Mislim da je sad kasno, imali su ogromnu priliku i to ne jednom, no prokockali su je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije