Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nikola Grmoja: Koalicija HDZ-a i HNS-a je dogovorena

Ako HDZ ima većinu u Saboru, kaže Grmoja, Božo Petrov nije čovjek koji će se držati pozicije
02. svibnja 2017. u 19:48 66 komentara 26168 prikaza
Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u utorak ispred Hrvatskog sabora kako je očito da HDZ nema potporu parlamentarne većine te da Most neće dopustiti da netko smjenjuju ministre i predsjednik Hrvatskog sabora ako nema većinu.

Željko Reiner Burno u Saboru Reinera pitali ima li Plenković većinu: Sada to nije važno!

"Očito je nakon izjave potpredsjednika Sabora Željka Reinera da HDZ nema većinu o kojoj je govorio premijer Andrej Plenković. Znači prevario je javnost i građane", izjavio je Grmoja. Kaže da bi prvo trebalo pristupiti smjeni ministra financija Zdravka Marića i imenovanju novih ministara, a tek onda razrješenju predsjednika Sabora Bože Petrova pozivajući se na tumačenja ustavnopravnih stručnjaka.

"Ustavnopravni stručnjaci govore da bi to trebao biti nekakav normala slijed. Sigurno nećemo dopustiti da se bez saborske većine on (Petrov) makne s te pozicije i da nastavimo do lokalnih izbora bez ministara i predsjednika Sabora", kazao je Grmoja. Dodao je da ako ministar Marić nema većinu u Saboru onda je očito da premijer mora odgovarati hrvatskim građanima zašto je povukao određene poteze.

 "Ako su tražili ostavku Karamarka nakon neuspješnog preslagivanja, onda mislim da bi i premijer Plenković trebao dati ostavku", rekao je, dodavši da će se u srijedu vidjeti tko će od zastupnika biti za ministra Marića, a tko protiv i ima li premijer većinu u Saboru.

 Ako HDZ ima većinu u Saboru, kaže Grmoja, Božo Petrov nije čovjek koji će se držati pozicije. 

 "Izvjesno je da će smjena predsjednika Sabora doći na dnevni red i on će vjerojatno, s obzirom na stav klubova, otići s mjesta predsjednika i to više nitko ne spori...ta pozicija je definitivno izgubljena, ali nećemo dopustiti da netko bez saborske većine smjenjuje ministre i predsjednika Sabora", ističe.

 Izvjesna je, smatra Grmoja, i koalicija HDZ-a s HNS-om.

 "Ivan Vrdoljak napada predsjednika Sabora a praktički ništa ne govorio o ministru Mariću i odgovornosti Plenkovića. Svima je očito da je ta koalicija praktički već dogovorena samo je pitanje kad će se realizirati", ustvrdio je Grmoja. Po njegovu mišljenju, to će naštititi kandidaturi Anki Mrak Taritaš za gradonačelnicu Zgarba . "A to je sve zbog prijateljstva Ivana Vrdoljaka i Milijana Brkića i njihovih poslovnih veza oko Prvog plinarskog društva (PPD)", tvrdi Grmoja.

'PETROV NEMA VEĆINU' Opačić o Mostu: Imaju samo rušilačku energiju i ja se s tim ne mogu složiti Obulje, Grmoja KRIZA NA VRHUNCU Grmoja: Gađala me mobitelom. Obuljen: Naravno da nisam Andrej Plenković Sabor U HDZ-ovu Klubu od jutros vrlo živo, Plenković nije napuštao prostorije

VIP izdvaja za Vas

 • senkop:

  Kompletna javnost u Hrvatskoj se pretvorila u kontempliranje Bože Petrova i Nikole Grmoje, i to bez ikakvog smisla. Razina komunikacije i argumentacije njih dvojice, a to nakon njih od riječi do riječi kopiraju Bernardić i SDP, nije ni na razini ... prikaži još! vrtića. Već danima slušamo od svih da Plenković mora pokazati nekakvu većinu? Kakvu većinu? Kome ju treba pokazati? Po kojem članku Ustava, zakona, poslovnika. Pa Plenković ima od strane Sabora potvrđenu većinu od onog dana od kada mu je potvrđena vlada u tom istom Saboru. Od onda njegova vlada ima legalnost i legitimnost. Ustav je tu vrlo, vrlo jasan i postoje samo tri načina na koja Plenković može izgubiti tu većinu: 1. Da mu se, kao premijeru, izglasa nepovjerenje, 2. da se cijeloj vladi izglasa nepovjerenje, 3. da se Sabor samoraspusti, pa time i sama vlada. To je to, nema druge mogućnosti da Plenković izgubi većinu, a nema nikakve mogućnosti da ju pokazuje ikome, a najmanje nekakvom Nikoli Grmoji. Ne postoji ta poslovnička procedura. S druge strane, Petrov nema nikakvu legitimnost, dapače postoji uredno zavedeni službeni zahtjev za njegovom smjenom, potpisan od 79 zastupnika, sve po Ustavu, zakonima, poslovniku, međutim Petrov je ne želi staviti na dnevni red jer je uzurpator i foteljaš.

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  dirljiva je briga Nikole Grmoje za poziciju Anke Mrak Taritas.jednostavno covjek ne moze povjerovati sto sve Grmoja proteklih dana nije izgovorio.

 • senkop:

  Uvidom u dnevni red Sabora, vidimo samo slijedeće službene zahtjeve: zahtjev za razrješenjem Marića od kluba SDP-a (37 zastupnika), zahtjev za razrješenjem Petrova od 79 zastupnika (apsolutna većina) i zahtjev za razrješenjem tri podpredsjednika iz redova HDZ-a (klub SDP, 37 ... prikaži još! zastupnika, ne znam koji im je genijalac to sugerirao). Nitko, a najmanje mali Grmoja, nije podnio ikakav zahtjev za razrješenjem Plenkovića, razrješenjem Vlade, ili nekakvim pokazivanjem većine, na čemu se kontinuirano inzistira. Ono što je činjenica da mi zapravo nemamo Sabor, nemamo ključnu demokratsku instituciju, imamo igrokaz par besprizornih foteljaša Petrova i Grmoje koji maltretiraju cijelu državu i cijelu javnost svojim smiješnim batrganjem i još smiješnijim zaključcima. Toliko o tome kako Most ne zanimaju fotelje...fotelje su im sve.