Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevremeni izbori

Grgić ispred Oršulića, SDP osvojio Novu Gradišku

vinko grgić
Foto: Radio Nova Gradiška.
04.04.2016.
u 14:22

Koalicija okupljena oko HDZ-a osvojila je pet, neovisna lista bivšeg gradonačelnika Željka Bigovića četiri, a HDSSB jedno mjesto

SDP-ovac Vinko Grgić novi je gradonačelnik Nove Gradiške. Odlučili su tako Novogradiščani u drugom krugu izvanrednih lokalnih izvora. Grgić i njegove zamjenice, Mirela Glavaš i Vesna Đapić, dobili su 2.283, a kandidat HDZ-a Dražen Oršulić sa zamjenicima Darijom Banom i Ljiljanom Lukačević 2.053 glasa.

Na birališta je od ukupno12.571 birača izašlo njih 4.420 ili 35 posto.

– Hvala svim glasačima, koji su izašli na izbore i glasali za mene i moje zamjenice. Vjerujem kako ćemo uspješno surađivati i ostvariti pozitivne rezultate za grad – zadovoljan je bio Grgić. Prijevremeni izbori za novogradiško Gradsko vijeće donijeli su uvjerljivu pobjedu SDP-a, budući da je ta stranka u koaliciji s Hrvatskim laburistima osvojila sedam vijećničkih mjesta.

Koalicija okupljena oko HDZ-a osvojila je pet, neovisna lista bivšeg gradonačelnika Željka Bigovića četiri, a HDSSB jedno mjesto. Pobjedi SDP-a "kumovala" je svađa unutar HDZ-a neposredno prije izbora i Oršulićeva pobjeda nad Bigovićem na unutarstranačkim izborima. Bigović je nakon toga isključen iz HDZ-a i na izbore je izišao kao neovisni kandidat.

>> Ovo su rezultati drugog kruga prijevremenih lokalnih izbora u N. Gradiški, Matuljima, Kolanu i Gvozdu

Komentara 2

MA
Marko1337
16:08 04.04.2016.

Nova Gradiška je u prošlom sustavu bila leglo srba i jugosmradova, a na žalost većina toga je tu i ostala i danas ili se vratila iz pašaluka. Zato za taj grad nema nade.

VI
VisAVis2
16:22 04.04.2016.

sdp= 7, hdz 1=5, hdz 2=4, hdssb =1 ili 7 naprama 10, i to vi zovete nadmoćna pobjeda SDP-a! Sramotna ona opcija koja digne ruku za proračun, ova pobjesa sdp-a je samo uvod u nove izbore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije