Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masovno otapanje
Povratak na članak

Grenland doživio najveći gubitak leda u danu od 1950.: U srijedu izgubio količinu vode dovoljnu da pokrije Floridu

Ovaj događaj bio je treći najveći gubitak leda na Grenlandu tijekom jednog dana od 1950. godine. Druga dva rekorda dogodila su se u također u ovome desetljeću, 2012. i 2019. godine.

Komentari 12

XA
xaron
16:22 31.07.2021.

Propustili su da kažu da su prije 1000 godina Vikinzi imali svoja naselja na Grenlandu, uzgajali žitarice, drźali stoku…sve do sredime 14 st. kada su temperature počele padati. Vikinzi su polako napuštali Grenland zbog hladnoče, a zadnji brod je napustioo Grenland za Island 1424 godine. Sve se to zna i postoje arhive gdje je sve to zapisano. O tome se ne govori jer to nije politički korektno .

VL
Avatar Dokman
Dokman
15:53 31.07.2021.

Ekologija je kao i plandemija jedan od načina kako neke strukture žele ovladati svijetom na distopijski način.

VL
IJ
istinaa__jako_boli
12:21 31.07.2021.

Normalno da gubi led kad su proradili podvodni vulkani i na sjeveru i na jugu, a banda nam hoce naplacivat ugljicni porez zato sto disemo.

VL
DU
Deleted user
14:22 31.07.2021.

U srijedu izgubio količinu vode dovoljnu da pokrije Floridu.....i zasto bas Floridu, zar nije moglo pokrit i Tadzikistan, Kirgistan pa cak i jednu, Finsku, Norvesku, Italiju nego bas Floridu.

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
10:54 31.07.2021.

ESKIMI koji žive u arktičkom delu Kanade, SAD i Grenlanda imali su sopstvenu prognozu, koju su pravili na osnovu gledanja u nebo, zvezde. Oni su nedavno poslali alarmantno upozorenje NASA i čitavom svetu u kojemu upozoravaju da je globalno otopljavanjenje laž, manipulacija, da nikakvo globalno zagrevanje nije uzrok klimatskih promena i prirodnih katastrofa. Oni tvrde da se Zemlja „pomerila”, kako se ”zateturala” odnosno, ”nagnula” prema severu, što je dovelo do ”promene na nebu”. Stariji ekimi, odnosno starešine ,upozorili su NASA-u na činjenicu da Sunce ne izlazi više na istome mestu na kojem je izlazilo pre. Upozorili su i da im dani duže traju nego ikada pre u u istoriji, a tvrde i da su položaj promenili i zvezde i Mesec, što je po njima pravi uzrok promena temperature i vetrova koji haraju planetom. Sve starešine složile su se da je uzrok takvim promenama pomeranje Zemlje prema severu. Osim eskima, već godinu dana javljaju se ljudi svuda po svetu koji tvrde isto. Zemlja se pomerila i Sunce ne izlazi na istom mestu. Navodno mediji tvrde da su NASA-ini naučnici zabrinuti, ali niko ne reaguje na ova alarmantna upozorenja, već se plasira teorija o “klimatskim promenama”. Oni ili ne znaju uzrok, što bi značilo da je u pitanju Božje upozorenje, ili pak uzrok znaju ali ga kriju. Jedno je sigurno, starešine koje pokušavaju, nažalost teško, da dopru do javnosti su složni i kažu: ‘LJudi, nebo se promenilo! Nešto se opasno događa sa našom planetom”!

VL
HO
homophob
20:33 01.08.2021.

Kako samo nekim bezveznjacima ne dosadi stalno lupetati iste tlapnje?! "Musdaci" sve usporeduju s mjerenjima temperatura u posljednjih 130 godina (a i tu falsificiraju podatke kada ne ide po njihovim proricanjima iz taloge kave). Buha (zivotnog vijeka 30 do 90 dana) na psu, koga je gospodar poveo sobom na ljetovanje, prorice smak svijeta radi "globalnog zatopljenja" jer u njenom zivotu nikada nije bilo tako vruce.

VL
Avatar Belski
Belski
09:13 01.08.2021.

A Grønland su Vikingi nazvali tako zato ča je bil vas pod ledom. Isto tako su Island nazvali tako zato ča je bil vas zelen. Je li tako gospodo ''klimatski histeričari''? Dobro je ... gremo dalje.

VL
IM
Imanasjoš...
15:52 31.07.2021.

od 2000 te sve loše to nam se dešava.. a priroda to neće trpit ko mi

VL
MA
Matrix5
23:11 31.07.2021.

Planet se cisti

VL
Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
09:34 31.07.2021.

Do otopljavanja leda dolazi zvog promena ugla zemlje oko koje se okreće. Kao drugo naš sunčani sistem je heliocetrični Ne okreće se samo zemlja oko sunca nego se i sunce kreće. Danas nije na mesto gde je bilo juče mesto gde je bilo juče

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.