Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak ušao u ured!

Gredelj uzvraća: Tužim vlasnika, na kraju će on meni biti dužan!

Gredelj (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/9
17.05.2013.
u 10:08

Marijan Golec jutros je u Bjelovaru blokirao bravu ulaznih vrata i na taj način onemogućio daljnje korištenje prostora odvjetniku Gredelju

Nakon što je jutros poznatom odvjetniku Vladimiru Gredelju onemogućen ulaz u ured, popodne se dogodio obrat. Ugledni odvjetnik javio se oko 13 sati na telefon potvrđujući da su od podneva njegovi djelatnici ipak ušli u ured. – Ovo je nedopustivo i to je divljački i necivilizirani postupak čovjeka koji je potpuno izgubio kompas. Ako postoji spor oko nečega, onda se mora strpjeti kao i ogromna većina drugih, obratiti se institucijama i riješiti problem. Očito je da je on ovim postupkom uzeo zakon u svoje ruke. Ja ne mogu dopustiti da me netko ovako tretira u javnosti i upravo samo zato poduzeo čitav niz pravnih mjera – kazao je Gredelj napominjući da podnosi tužbu za ometanje posjeda.

– On jest vlasnik kuće, ali kada je u pitanju ured, to je moj ured i ja sam u najmu na temelju postojećeg ugovora o najmu te on ne može bez pravomoćne sudske odluke ući u taj ured ako mu ja to ne dopustim i bez sudske odluke ne može me ni deložirati  – objašnjava. Dodaje da će Marijan Golec nakon današnjeg dana i ovakva postupka zapravo njemu biti dužan. Osim tužbe za ometanje posjeda podnosi i tužbu za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda na iznos od 500.000 kuna.

– Nije mi to bio cilj, ali moram braniti svoje dostojanstvo i ugled – kazao je dodajući da mu se sat vremena nakon odlaska policije javio načelnik PU bjelovarsko-bilogorske te mu se ispričao zbog propusta njegovih službenika koji su dali za pravo vlasniku prostora. Nakon toga ponovno je pozvan bravar koji je u nazočnosti zaštitara, a koje je Gredelj angažirao, otvorio vrata i omogućio djelatnicima ulazak u ured. Zaštitari će, kako ističe Gredelj, ubuduće 24 sata osiguravati ured, a taj trošak te sve druge koji će proizaći iz ove zavrzlame poslat će vlasniku Golecu.

Nakon svega Gredelj očekuje i reakciju Odvjetničke komore koja bi trebala stati u zaštitu njegovih povrijeđenih prava.

– Nije sporno da sam ja dužan, no zbog javnosti želim reći da sam samo jedan od bijednika koji je u raljama vlasti. Želim da javnost zna da ja nisam bitanga jer moja potraživanja mnogostruko premašuju moj dug, a naročito ovu mizeriju za najamninu – zaključuje Gredelj.

Jutrošnja deložacija

 – Žao mi je, ali nemam drugog rješenja osim da spriječim daljnje korištenje prostora. Na ovo sam prisiljen jer mi je gospodin Vladimir Gredelj za najamninu dužan oko 140.000 kuna plus kamate. Uz to i dalje tvrdi da je u financijskim problemima te da ne može podmiriti dug – kazao je jutros okupljenim novinarima Marijan Golec, vlasnik katnice na bjelovarskom šetalištu Ivše Lebovića, čije prizemlje za svoj ured poznati odvjetnik koristi još od 2005. godine. 

Golec je jutros blokirao bravu ulaznih vrata i na taj način onemogućio daljnje korištenje prostora. Zbog nagomilanih dugova Golec je ugovor otkazao još 15. travnja i nakon što je istekao otkazni rok, sada se odlučio na ovaj korak. Mjesečna najamnina za prostor od oko 150 četvornih metara iznosi 1300 eura, a kako Golec ističe, Gredelj mu duguje za 14 mjeseci.

– Problemi s plaćanjem traju još od 2010. godine i od tada povremeno nešto plaća. Imao sam dosta razumijevanja za njegove poteškoće, no jednostavno ni ja više ne mogu ovako dalje – kazao je navodeći da mu je to uz mirovinu jedini prihod koji ima njegova mnogobrojna obitelj. Gredelju je, kaže, prije tri dana ponudio opciju da mu odmah plati iznos od 60.000 kuna i ostatak do kraja godine, no ovaj to nije mogao prihvatiti navodeći da mu je račun blokiran te da ni on ne može naplatiti svoja potraživanja.

Pred odvjetnički ured jutros je po Gredeljevu nalogu stigao i poznati bjelovarski bravar Mladen Habaht, no bez dopuštenja vlasnika prostora nije se usudio otvarati bravu. Nedugo nakon toga stigli su i policajci te nakon što su pregledali ugovore Habahtu su jasno poručila da vrata ureda može otvoriti samo po nalogu vlasnika. Ni Gredelj ni njegovi djelatnici jutros se nisu pojavili pred uredom koji su već od ranog jutra opsjedali novinari.

 

>>Gredelj: Da, ja sam vođa pokreta otpora protiv političke gluposti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije