Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzeli ga komunisti
Povratak na članak

Gredelj o slučaju zemljišta na Prevlaci obavijestio EU

Demantira laži Ministarstva pravosuđa da je zemlju na Prevlaci oduzela još austrougarska vlast na temelju odluke o izvlaštenju

Komentari 2

ER
Erhard
18:45 26.09.2012.

Na osnovu cega Grdelj procjenuje da zemlja vrijedi €300/m2? Tko odlucuje za sto ce se neka parcela moci koristiti. Jasno drzava. Ako drzava odluci da je prevlaka na primjer Nacionalni Park. Ta zemlja ne vrijedi nista. Ako pak drzava odluci da je Prevlaka gradeveinsko zemljiste onda zakon ponude i potraznje odlucuje o vrijednosti. Pitanje je tko ima pravo da ubere porast kapitalne vrijednosti? Vlasnik ili drzava? Uzmimo drugi slucaj imas parcelu bogu iz leda. Ne vrijedi ti nista. Drzava (Porreski Obveznici) sagrade cestu i porastr ti cjena zemljista. Da li sva porast vrijdnosti ided tebi kao vlasniku ili Poreskim Obveznicima kkoji su ti sagradili cestu?

VL
Avatar sajeta.kom
sajeta.kom
08:32 27.09.2012.

Nije bitna cijena zemljišta.Ako zemljište od 55 te do sada nije privedeno nikakvoj svrsi onda tu zemlju treba vratiti ljudima cija je to djedovina.Uzgred budi rečeno u civiliziranim zemljama kad država iz nekog razloga nekoga razvlašćuje onda mu za tu zemlju isplačuje tržišnu vrijednost zemlje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.