Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gredelj i spremačica Mraz prijavit će pomoćnika sanacijskog upravitelja bolnice

Gredelj tvrdi da je Mraz svojim istupom, a da to uopće nije htjela, otvorila Pandorinu kutiju hrvatskog zdravstva
24. rujna 2014. u 14:01 1 komentara 439 prikaza
Lidija Mraz,Vladimir Gredelj
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Hrvoje Pokos, pomoćnik sanacijskog upravitelja bjelovarske Opće bolnice lažima je obmanuo vijećnike Županijske skupštine i cjelokupnu javnost govoreći da spremačica Lidija Mraz nije asistirala u operaciji i da to proizlazi iz izvješća Ministarstva zdravlja, ustvrdio je odvjetnik Vladimir Gredelj na današnjoj tiskovnoj konferenciji demantirajući navode koji su se čuli prošli tjedan i najavljujući kaznenu prijavu protiv Pokosa zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Gredelj tvrdi da se Uprava bjelovarske bolnice zapravo pokušava igrati riječima.  

- Oni govore da Lidija Mraz nije sudjelovala u operaciji zato što smatraju da preoperativna priprema pacijenta ne spada u operaciju, no to nije točno - ističe Gredelj podsjećajući da je već ranije u nalazu i mišljenju vještakinje utvrđeno da je protuzakonito sudjelovanje spremačice čak i u preoperativnoj pripremi. Iz bolnice, ističe Gredelj, sada pokušavaju stvoriti percepciju da će sve završiti po onoj narodnoj "tresla se brda rodio se miš", no uvjeren je da to neće samo tako proći i da će odgovorni u bolnici sigurno snositi posljedice.

To su mu, kaže, izravno potvrdili iz ministarstva navodeći da je procedura razrješenja sanacijskog upravitelja već pokrenuta. Lidija Mraz svojim je istupom, tvrdi Gredelj, otvorila Pandorinu kutiju a da to uopće nije željela. Prethodnih tjedana, kaže, javili su mu se mnogi ljudi koji dajući joj potporu potvrđuju da ovo nije problem samo bjelovarske bolnice. Spremačice se zbog nedostatka stručnog kadra pozivaju da pomažu u poslovima u kojima ne bi smjele sudjelovati i u drugim bolnicama diljem Hrvatske i to je problem koji opterećuje zdravstvo u cjelini.

Novinarima se na konferenciji obratila i sama Lidija Mraz svjedočeći o pritiscima Uprave bolnice prema liječnicima kojima se obraćala za pomoć. Upravo ju je, kaže, dr. Čatipović, psihijatar bjelovarske bolnice uputio da je pregledaju i kolege u virovitičkoj bolnici kako ne bi ispalo da je on njoj naklonjen. Pritisaka je, kaže, bilo i prema njezinoj liječnici opće prakse i prema psihologu, no to se kasnije ipak promijenilo.

>>'Kad sam vidjela da je dr. skalpelom zarezao pacijenta, obuzela me nesvjestica'

>>Čistačica bjelovarske bolnice: Drago mi je da sada svi znaju da sam govorila istinu

>>'Cijeli život pamtit ću taj užas, a čelnici bolnice lažu'

intimna ispovijest
Sin popularnog ex-YU glazbenika: 'Tata je od prvih tantijema kupio Porsche, a sada meni ne želi pomoći u karijeri'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Bjelovar112:

    treba ispitati gospodjine kolegice sa posla kakva je radnica i kolegica bila onda možemo zaključiti o čemu se radi.