Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISAM TURČIN!

Grčko lice na turskom jogurtu

turski jogurt
Reuters
11.04.2010.
u 14:02

Grk je tužio švedsku mljekaru jer su njegovo lice stavili na etiketu "turskog jogurta" kojis eproizvodi u Stockholmu, i traži milijunsku odštetu zbog duševne boli

Kad su u mljekari Lindahl u Švedskoj odlučili proizvoditi "Turkisk Yoghurt", mlječni proizvod po uzoru na turske, za etiketu su kupili prvu agencijsku fotografiju koja im se učinila zgodnom i odgovarajućom. Međutim, lice na toj fotografiji pripada Grku po imenu Athanasios Varzanakos, koji se strašno naljutio kad je od prijatelja iz Stockholma doznao da je tako "poturčen".

Varzanakos je švedskom sudu podnio tužbu od čak 40 stranica u kojoj detaljno objašnjava kakvi su sve njegovi osjećaji povrijeđeni tom greškom, i traži odštetu od 50 milijuna kruna (oko 37.7 milijuna kuna). Iz mljekare odgovaraju da su sliku kupili "u dobroj vjeri" i zasad je ne skidaju s jogurta.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:31 11.04.2010.

Neka meni kaže da sam Turčin, platit će isto toliko milijuna.

BO
borc
15:12 11.04.2010.

Prvo,nije grcko lice,nego lice grka.Ovo je dokaz pogrešnih stereotipova o nacijama,u susjedsvu i na radnom mjestu sam okružen mnogim tipovima koji,po obrazovanju i pogotovu kulturi,kotiraju daleko ispod stereotipnog balkanca,bosanca,hercegovca...Vjerovatno sam i ja tu negdje ali,kao i mnogi od nas,kada se pogledam u ogledalo i ako mi se ne dopada ono što vidim,ne mijenjam sebe nego nabavljam drugo ogledalo.

YO
yohana
15:22 11.04.2010.

covjek ce dobiti svoju ostetu.tako se to radi u pravoj i demokratskoj zemlji.mislim da bi i u hrvatskoj trebali poceti sa istim primjerom.sve sto se objavljuje javno mora biti potpisano i dozvoljeno od lica koje se spominje da bi moglo biti objavljeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije