Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi objavljujemo detalje

Grčki odvjetnik Boysa za VL o dramatičnom preokretu: Na nožu pronađen DNK ubijenog

Neredi Grčka
Foto: Screenshot twitter
1/26
19.10.2023.
u 12:47

Policija je oko stadiona nakon sukoba pronašla krvave dijelove odjeće, prazne staklene boce, dva noža s oštricama od osam i devet centimetara, a na jednom je bilo i tragova krvi

S Athanasiosom Kaymenakisom, odvjetnikom većine Bad Blue Boysa koji se nakon makljaže s grčkim huliganima u Ateni 8. kolovoza nisu vratili kući, već su raspoređeni u istražne zatvore u Grčkoj, razgovarali smo o novim okolnostima istrage o smrti navijača AEK-a Katsourisa, koji je nasmrt iskrvario tijekom sukoba, pod još nerazjašnjenim okolnostima. Istraga koja se odužila, kako je pojasnio Kaymenakis, zbog velikog broja osumnjičenika, ali i čak 11 kaznenih djela koja im se stavljaju na teret, konačno je donijela rezultate dugoočekivanog DNK vještačenja, a kako je za Večernji list ekskluzivno potvrdio grčki odvjetnik, na dvama noževima koji su pronađeni u blizini sukoba nisu pronađeni tragovi ni otisci hrvatskih državljanina. No, grčki odvjetnik koji je tek primio analizu iz policije te napominje da tek mora proučiti sve detalje, otkriva dosad nepoznate informacije – da je na nožu koji je policija obrađivala pronađen DNK ubijenog Michalisa Katsourisa!

"Stvar se sada bitno komplicira. Moramo biti oprezni, možemo kazati da su ovo dobre vijesti, ali pojavili su se i novi dokazi s videosnimki, stoga sada slijedi potpuno nova istraga", govori grčki pravnik. 

VIDEO Stigli rezultati DNK analize: Grci na noževima nisu pronašli otiske uhićenih Bad Blue Boysa

Otkrivamo kako se na videosnimkama vidi da hrvatski navijač nije nosio rukavice, jer u suprotnom njegov bi DNK ostao na nožu koji se vještačio.

"Sada se igra partija šaha, apeliram da se oprezno izvještava u ovom slučaju. Hrvatski mediji pišu da je pronađeno oružje ubojstva, to je neistina i nanosi veliku štetu. Dva su pronađena noža, a na jednom od njih je, prema izvješću, DNK ubijenog", potvrdio je Kaymenakis.

VEZANI ČLANCI:

Policija je oko stadiona nakon sukoba pronašla krvave dijelove odjeće, prazne staklene boce, dva noža s oštricama od osam i devet centimetara, a na jednom je bilo i tragova krvi. Dva mjeseca kasnije ubojica nije identificiran, oružja ubojstva zasad nema, a u grčkom zatvoru nalaze se 102 državljana Hrvatske od kojih su neki s ubodnim ranama. Ministar pravosuđa ministar Ivan Malenica kazao je jučer da ni njemu nije jasno zašto se istraga tako odužila, a sada kreće potpuno nova, zbog novih dokaza.

Ovaj slučaj pozorno prati i Uefa, koja je zabranila gostujuće navijače na utakmicama Dinama i AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka, ali večer uoči prvog dvoboja Bad Blue Boysi pojavili su se u Ateni, a neki od njih iz zemlje su izišli sa sudskom zabranom odlaska na utakmice zbog prijašnjih izgreda.

GALERIJA Prva skupina uhićenih Boysa dovedena pred istražitelje na sud u Ateni

Neredi Grčka
1/8

Oko 150 najvatrenijih pripadnika Boysa stiglo je u glavni grčki grad, a u kasnim večernjim satima došlo je do žestokog sukoba s navijačima AEK-a.

Odvjetnik nekih od Bad Blue Boysa koji su potrpani po grčkim zatvorima je i Ivan Stanić iz Zagreba, koji je upravo doznao za vijest o nalazima, a komentirat će slučaj kad pogleda dostupan materijal. 

VIDEO Sukob hrvatskih i grčkih navijača na ulicama Atene

Komentara 30

Avatar LooneyToney
LooneyToney
13:33 19.10.2023.

"Otkrivamo kako se na videosnimkama vidi da hrvatski navijač nije nosio rukavice, jer u suprotnom njegov DNK ostao bi na nožu koji se vještačio."... Ovdje je izraz "jer u suprotnom" u suprotnosti s logikom. Suprotno je "da je nosio rukavice, njegov DNK bi ostao na nožu". Nije nosio rukavice i njegov DNK je onda morao biti na nožu. A nije.

KA
karijes
14:51 19.10.2023.

Ovo je žetva za odvjetnike, što dulje i što kopliciranije više će ubrati. To nam je poznato od naših kriminalnih odvjetnika, raznih nobila koji su glavni krivci kriminalnog sustava pravosuđa

Avatar Idler
Idler
13:09 19.10.2023.

Valjda otisci od Boysa nisu na kusturi, a ne DNK ? Imam osjećaj kak se Grkima nit ne žuri s istragom, sam ih žifcira kaj ih fiškali natežeju za rješavanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije