Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Grčka vlada odobrila otpuštanje 15 tisuća državnih službenika u 2012.

Europska Unija i MMF traže od Grčke smanjenje potrošnje u različitim sektorima te osim otpuštanja zahtijevaju i smanjenje minimalne bruto plaće.
06. veljače 2012. u 21:14 7 komentara 3 prikaza
Grčka
Foto: AFP/PIXSELL

Nakon što je obećala da će smanjiti broj zaposlenika u državnom sektoru sa 750 tisuća na svega 150 tisuća do kraja 2015. godine, grčka koalicijska vlada odobrila je otpuštanje 15 tisuća radnika iz javnog sektora, prenosi aljazeera. Otpuštanje je moguće zbog novih zakona, a planira se da će se provesti tijekom godine.

Ovaj potez zaokret je u dosadašnjoj politici jer su do sada državni poslovi bili zaštićeni od krize i dok se sindikati protive otpuštanjima ministar zadužen za provođenje reformi Dimitris Reppas tvrdi da je smanjenje zaposlenika isključivo je u svrhu restrukturiranja ministarstava.

Europska Unija i MMF traže od Grčke smanjenje potrošnje u različitim sektorima te osim otpuštanja zahtijevaju i smanjenje minimalne bruto plaće.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • orisis:

    Grci budu naravno pravili nerede a EU policija ih bude \"sredjivala\"...Nakaj su doshli...

  • -obrisani-:

    Razmislite malo. Kako je moguce da danas nema novca za sluzbenike. Po %%%% ih je mnogo manje nego sto je bilo u vrijeme PRIJE kompjutera, kad je bilo dovoljno novca za sve. Gdje je nestao sav taj novac ? U ... prikaži još! U cije dzepove bez dna se sve to bogatstvo slilo ?

  • -obrisani-:

    Hrvatska treba otpustiti 30 000 državnih službenika a mogu garantirati da će zaposliti bar 1 000 novih. Šteta nema više crtića: Laku noć Hrvatska