Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pobuna
Povratak na članak

Grčka gori! 20.000 prosvjednika traži ostavku vlade

Ovakav štrajk Grčka nije zabilježila od 1974. Parlament odlučuje o mjerama kojima EU i MMF uvjetuju isplatu još 120 milijardi eura kredita. Tijekom dana počeli sukobi prosvjednika i policije

Komentari 288

OB
-obrisani-
01:27 29.06.2011.

Pero - tako su razmišljali i pisali knjige mnogi diktatori megazločinci, od Hitlera i Jusufa Šugašvilija na dalje

VL
FL
flok
17:19 28.06.2011.

Koliko se novca njima daje za inače neloš standard - mogla se u africi iskorjeniti i glad i boleštine dakle - ja im ne bi dao ni cent

VL
OB
-obrisani-
20:33 28.06.2011.

@Petar Dobrnjac Grcki brodovlasnici bi bas trebali pomoci Grckoj, placanjem poreza, da se sto prije izvuku iz krize, ne prati lovu \"OFFSHORE\", a sada ih vade svi Europski poreznici.

VL
AL
AlanFord
20:35 28.06.2011.

Da, zbilja pitam se zasto onda nase velike Hrvatine koje tako vole zemlju ne placaju poreze i prijavljuju radnike :) Znamo koliko novaca od toga drzava gubi.Kupamo se u sivoj ekonomiji...

VL
OB
-obrisani-
22:07 28.06.2011.

vise ne postoji moneta koja ima podlogu u zlatu...amerika je bila poslednja zemlja koja je imala pokrice u monetarnom zlatu...to je davno proslo vreme....

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
17:44 28.06.2011.

Ne dajte se ucjenjivati Grci! Urušavanje postojećeg monetarnog sustava tako i tako samo je pitanje vremena.

VL
ST
strpljenspasen
17:44 28.06.2011.

Politicari sigrnu trebaju snositi krivicu tu nema nikakve sumnje , ali to se sprema svima , igra je jako jednostavna , iprimjenjuje se kod nas ispred nasih ociju, Grci su takoder sagradili autoputeve ,lovom koju su posudil iod w bank , ta lolva se okrenula i otisla stranim firmama koje su gradile ceste itd, nekim ludim ugovorima su ih natjerali da kupuju engleske i fransucke brodove i podmornice itd , sada ih traze da im daju rezerve zlata kao jedan dio osiguranja hahaah banda, ovo se sve nama sprema , procitajte knjigu confession of an economic hitman ili poslusajte intervju na youtube covjek se zove John Perkins ,biti ce vam sve jasnije,,nedajte se Grci , HRAST NA VLAST ;)

VL
NN
Neće nikada,hahaha
17:46 28.06.2011.

Određivanje godine propasti eurozone ili eura je jako komplicirano. Jasno je da će propasti, samo je teško predvidjeti kad. Prizivanje brzog raspada EU samo radi tehničkog razloga ne ulaska u EU je dosta bedasto. Bolje je odmah EU otpisati kao mjesto u kojem cvate blagostanje i društveni napredak. Kako kruna svega lošeg, vladajuća politika RH nas gura u EU, a to je samo zabijanje zadnjeg čavla u ljes samostalne RH. Dugovi koje ćemo postići u EU će nas totalno uništiti. Sve će se nepotrebno rasprodati, a rezultata neće biti

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
17:46 28.06.2011.

Premijerko, predsjedniče, hdz, sdp i ostali duše i džepobrižnici kamo nas to vodite? lol

VL
NN
Neće nikada,hahaha
17:50 28.06.2011.

Vlada RH i većina političke elite u Republici Hrvatskoj godinama dokazuju da su im jedino bitni uski stranački interesi kao i održavanje na vlasti po svaku cijenu. Dok je izvan EU Hrvatska ima mehanizme i načine za kontrolu vlastite monetarne politike. Ekonomska je aktivnost doživjela dobrodošlu korekciju i pomak iz stanja neodrživog zaduživanja u stanje održivog rasta i razvoja. Pogotovo jednom kada vlast doista odluči riješiti situaciju proračunskog deficita. Hrvatska je isto tako ima vrlo dobre izvore likvidnosti koji je stavljaju ispred mnogih članica EU. Hrvatski građani imaju još jedan direktan mehanizam upravljanja svojom budućnošću. Referendum o ulasku u EU. Na referendumu će hrvatski građani moći još jednom pokazati da je hrvatska možda mala ekonomija u Europskim okvirima, ali da su hrvatski građani svjesni vlastitog bogatstva i hrvatskog potencijala, te da su u očuvanju istog zreliji od vlastite politike.

VL
ZM
zmaj5
17:52 28.06.2011.

28.06.2011. u 17:19h flok je napisao/la: Koliko se novca njima daje za inače neloš standard - mogla se u africi iskorjeniti i glad i boleštine dakle - ja im ne bi dao ni cent .................................................................................................................................. E moj Flok,šta radi neznanje.prilikomkom mijenjana drahme u euro grcima je inflacija skočila između 45 i 50%.,time da grci nisu dali ništa privatizirati za razliku od nekih,da ne spominjem svi znamo. U Španjolskoj,Portugalu pa i Italiji tinja,a šta nas čeka?

VL
ZA
zagrebHR
17:54 28.06.2011.

sjećate se onih facebook prosvjeda, kad se na prva dva prosvjeda jurišalo na markov trg. iza toga je vlast prodala teoriju da su prosvjednici huligani i nasilnici a facebok prosvjednici su nasjeli na to i onda vikali \"mirni prosvjedi\" i mirno šetali pazeći da ne naprave i najmanji incident. vlast ih je ignorirala i samo čekala da se ispušu u mirnim šetnjama a naravno nije ispunila ni jedan njihov zahtjev. pogledajte kako je to u grčkoj, gore ulice, leti se na sve strane, sve socijalne grupe su naulicama, štrajkovi, prosvjedi,barikade, sve je to u obrani prava socijalnih skupina. pernar i kompanija, pogledajte kako se to radi u grčkoj, demokratskoj zemlji eu.

VL
KN
KnowHow
17:59 28.06.2011.

Samo lopovi, kriminalci, imbecili i izdajice Hrvatske će glasat za ovu EU youtube.com/watch?v=7tNYFdxYCsg

VL
Avatar Sor@n
Sor@n
18:05 28.06.2011.

28.06.2011. u 17:59h KnowHow je napisao/la: Samo lopovi, kriminalci, imbecili i izdajice Hrvatske će glasat za ovu EU youtube.com/watch?v=7tNYFdxYCsg _________________________________ Da jer bi se tako izvukli odgovornosti,.. točno.

VL
Avatar Sor@n
Sor@n
18:07 28.06.2011.

28.06.2011. u 17:44h bakunjin je napisao/la: Ne dajte se ucjenjivati Grci! Urušavanje postojećeg monetarnog sustava tako i tako samo je pitanje vremena. _______________________________________________ A zašto su englezi ostavili funtu, razmislite!!!!

VL
AL
AlanFord
18:08 28.06.2011.

Odraz stanja u Grckoj je posljedica njihovih lopova od politicara koji su frizirali nerealne brojke u proracunu a ostatak stavljali u svoje depove. To isto i nas ceka, ako ove nase lopine nastave po istom. I to ne mjesajte saa EU.Nije Grcka u problemima zbog EU, nego svojih domacih lopova. Pitam se samo, da nije u Uniji kako bi i tu pomoc dobila.Sigurno po par puta strozim kriterijama i vecim sankcijama. Mada, razumijem i narod, ni luka jeli ni mirisali, a platit ce racun za drugoga.

VL
FL
Flodur
18:10 28.06.2011.

Pa kak ce Hrvatska bankrotirati ako ne udje u EU.Pozuri Hrvatska u propast.

VL
JA
JackRussell
18:11 28.06.2011.

KnowHow@ Našao se najveći imbecil nekome soliti pamet, samo će seljačine neinteligentne, neobrazovane poput tebe glasati protiv ulaska u EU, a takvih seljačina ima i previše u ovoj zemlji, zbog takvih kao ti i nalazimo se u problemima kojih smo dio. Da nema EU, Grčka bi bila gotova, napuštena, raseljena, uništena, a EU će sada tu bandu lijenu spasiti, tako će marljivi narod Njemačke koji lijepo živi zahvaljujući svojem krvavom radu plaćati kako bi grčke lijenčine koji uveliko podsjećaju i na naš narod, mogle normalno živjeti. Grčka je po mnogočemu slična Hrvatskoj, dovoljno je u bilo kojem hrvatskom gradu, doći u centar npr. srijedu popodne oko 13 sati, na tisuće ljudi sjedi po birtijama i ispija kavicu, a ona se pitaju svi, zašto nam je takva nezaposlenost. Hrvatski narod je poput svih mediteranskih prepun lijenčina koji samo traže načina kako bi ležali, odmarali, pili kavice, a ne bi ništa radili, pa se onda čude što nam je zemlja u govnima.

VL
SL
Slavek
18:25 28.06.2011.

Primjer kako lopovi na vlasti mogu državu dovesti na rub propasti. Sada će se razgrabiti onako kako tko stigne. Sve je to smišljeno. I kod nas u HR nam je to poznato. Ali zašto mora narod uvijek da ispašta ?

VL
KI
kikanić
07:59 29.06.2011.

A gdje je sad ona Nizozemska ku..a koja bi Hrvatsku stavila pod nadzor radi vrijeđanja pedera??? Što se sad malo ne oglasi pi..a joj ma...a. Stoka nam je tu došla prodavat pamet.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.