Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar grčić:

Slučaj "parking" nije nešto što je namjera već stvar određenih okolnosti

Galerija Antun Augustinčić
Foto: MLADEN MANDIĆ
1/3
29.10.2014.
u 13:29

Na pitanje o rastrošnosti pojedinih ministara, posebice Zmajlovića, Grčić je rekao da svakako treba postojati veća pažnja u trošenju javnog novca

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić danas je u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu predstavio projekt Studio Galerije Antuna Augustinčića. Ovim projektom vrijednim 21,7 milijuna kuna koji će se s 93,5 posto financira iz europskih fondova, za dvije godine u Klanjcu će se izgraditi  nova čuvaonica za 300-tinjak Augustinčićevih djela iz fundusa Galerije.

Stari objekt u središtu Klanjca će se srušiti i graditi novi višenamjenski prostor u kojem će biti zatvoreni i otvoreni muzejski depo, restauratorska, stolarska i fotografska radionica, prostor za povremene izložbe, digitalni katalog i arhiv te multimedijalna polivalentna dvorana. Ministar Grčić rekao je kako je ovaj projekt jedan od 15 prihvaćenih projekata među sto, veliki korak u korištenju EU fondova.

-  U idućih sedam godina Hrvatska će iz fondova Europske unije dobiti 10,7 milijardi eura i trebat će se jako potruditi da se ti ugovori i realiziraju –  rekao je Grčić. Što se tiče rebalansa proračuna, ministar je rekao kako se socijala i mirovine, kao ni stavke za Ministarstvo branitelja neće dirati jer je politika ove Vlade zaštititi najširi sloj građana. No, na rashodovnoj  strani  će  se  morati  štedjeti  na  materijalnim troškovima, subvencijama i nekim kapitalnim projektima. 

Na pitanje o rastrošnosti pojedinih ministara, posebice Zmajlovića, Grčić je rekao da svakako treba postojati veća pažnja u trošenju javnog novca, a slučaj "parking" nije nešto što je namjera već stvar određenih okolnosti, a to je prije svega odnos s Gradom Zagrebom, Holdingom i njihovim pravilima poslovanja. Što se tiče situacija s grijanjem u Vukovaru, potpredsjednik Vlade rekao je da se tu  radi o problemu koji traje već dulje, koji je predmet i sudskih postupaka, no građani Vukovara ne smiju ostati bez grijanja. U vezi s tim razgovarao je  i s gradonačelnikom Vukovara da se riješi status ranijih dugova  i ako se ta priča razriješi, onda će se znati i kakva je budućnost.

U vezi problema javne nabave, Grčić je rekao da se jednim dijelom podnose žalbe iz spekulativnih razloga. a druga je strana teško stanje u građevinarstvu što uvelike usporava pojedine projekte. Osvrnuo se i na skore zakonske izmjene kod poreza na dohodak rekavši kako s rebalansom proračuna ide i set novih poreznih zakona kojim će se pomoći jedinicama lokalne samouprave zbog smanjenja izvornih prihoda.

>> Hrvatska napredovala na ljestvici Svjetske banke. Grčić: Mjerimo se prema najboljima

>> Grčić: Apsolutno sam zadovoljan rebalansom proračuna

 

Komentara 7

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:17 29.10.2014.

...a slučaj soba od 1.200.000 kn...

Avatar razocarani
razocarani
14:24 29.10.2014.

neka raspisu natjecaj ko hoce radit bez poslovnog vozila mislim da bi dobili punoboljih kandidata negoli ovih parazita sad u drzavnoj upravi...... ujedno bi i ustedili .......a kome se nesvidja nek si nadje bolje radno mjesto....he.he.he-bezobrazluk....

Avatar razocarani
razocarani
14:20 29.10.2014.

slucaj parking je bahtost i neodgovorno raspolaganje novcima sirotinjskih poreznih obveznika ......u Svedskoj ministri idu tramvajem ili biciklom na posao a nasi feudalci skupim limuzinama ......malo upiranja u pedalu i friskog zraka im nebi skodilo a bili bi zdraviji ii i ciliji za posao.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije