Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajednica županija

'Grčić mora konzultirati županije po pitanju regionalnog razvoja'

grcic
Matija Topolovec/PIXSELL
04.10.2013.
u 11:57

Vlada RH i resorna ministarstava opet donose nove zakone bez konzultacija sa dionicima, u ovom slučaju sa županijama, poručuju iz zajednice

Za danas je najavljena konferencija za medije na temu novog prijedloga Zakona o regionalnom razvoju, a o samom prijedlogu Zakona oni kojih se to najviše tiče, ne znaju ništa, poručuju iz Hrvatske zajednice županija

 - Vlada RH i resorna ministarstava opet donose nove zakone bez konzultacija sa dionicima, u ovom slučaju sa županijama, razvojnim agencijama, sveučilištima, nevladinim organizacijama, a oni kojih se to doista tiče, o novim odlukama doznaju iz medija i s novinskih konferencija, poručuju.

 - To je apsolutno neprihvatljiv i podcjenjujući odnos resornog ministarstva prema onima koji trebaju najviše doprinijeti na ovom području. Upravo kohezijska odnosno regionalna politika predstavlja politiku ujednačenog regionalnog razvoja za koju je odvojeno oko 376 milijardi eura novog 7-godišnjeg proračuna EU, za koju županije mogu prijaviti projekte vrijedne više 10-taka milijuna eura, istaknuo je Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije i novoizabrani predsjednik Hrvatske zajednice županija.

 - Opet smo iz medija saznali da Ministarstvo planira pet novih subregija, ali kakvu će ulogu imati te regije, hoće li biti statističkog ili nekog drugog oblika, to još ne znamo. Smatram da je ministar Grčić trebao prije svega, o ovom prijedlogu Zakona raspravljati sa županima koji uostalom zastupaju stanovništvo 20 županija u Hrvatskoj. Mi smo pozivali i još uvijek pozivamo i ministra i premijera na partnersku suradnju u svim segmentima razvoja društva pa tako i za ujednačeni regionalni razvoj, navodi župan Tolušić.

>> Grčić: HDZ nam je ostavio rupu od gotovo 23 milijarde kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije