Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS I TURIZAM

Grci u hotelima i restoranima podijelili letke s mjerama zaštite

koronavirus u Kini
Foto: REUTERS
1/7
26.02.2020.
u 12:44

'Očekujemo smanjenje posjete iz dalekih zemalja. Prosječni Amerikanac ne pravi puno razlika između Italije i Grčke, njemu je sve to Europa', kaže grčki ministar Theoharis

Grčki ministar turizma oglasio se jučer porukom da njegova zemlja mora biti spremna na širenje koronavirusa, ali, isto tako, da u cijeloj situaciji treba ostati hladne glave.

- Nažalost, virus se proširio u naše susjedstvo i sada treba sagledati sve parametre oko toga; kako se nositi s tim problemom, kakvi su mogući utjecaji na putnički promet i u kojoj mjeri bi se to sve moglo reflektirati na nas - izjavio je grčki ministar Harry Theoharis.

Turistički domaćini u njegovoj zemlji zasada zbog epidemije koronavirusa ne primaju otkaze bukiranih putovanja.

Iz predostrožnosti, distribuirani su letci sa smjernicama za zaštitu u hotelima, restoranima, kafićima, na brodovima za krstarenje i drugim turističkim punktovima. Kako god, grčki ministar turizma Theoharis smatra da se štete zbog zaraze koronavirusom neće moći izbjeći, a posebice iz dalekih zemalja poput SAD-a i sl.

- Rizici za turizam su veliki, a ponajveći upravo što se tiče posjete gostiju s drugih kontinenata. Prosječni Amerikanac koji želi bukirati odmor u Europi ne mora nužno znati razlike između Italije i Grčke i općenito ostatka Europe. Drugim rjiečima, gosti iz dalekih zemalja mogli bi zbog problema u Italiji izbjegavati uopće dolazak u Europu. Mi se moramo fokusirati na činjenicu da Grčka nema slučajeve zaraze koronavirusom i to komunicirati u nastojanju da štete budu što manje - kazao je prvi čovjek grčkog turizma, podsjetivši kako se Grčka efikasno nosila s epidemijom SARS-a 2003.

VIDEO Ivan Đikić: Evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa

Tema: koronavirus

Ključne riječi

Komentara 1

ŠA
Šašnik
18:03 26.02.2020.

naši mirno spavaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije