Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Grci u hotelima i restoranima podijelili letke s mjerama zaštite

'Očekujemo smanjenje posjete iz dalekih zemalja. Prosječni Amerikanac ne pravi puno razlika između Italije i Grčke, njemu je sve to Europa', kaže grčki ministar Theoharis
26. veljače 2020. u 12:44 1 komentara 192 prikaza
koronavirus u Kini
Foto: REUTERS
Pogledajte galeriju 1/7

Grčki ministar turizma oglasio se jučer porukom da njegova zemlja mora biti spremna na širenje koronavirusa, ali, isto tako, da u cijeloj situaciji treba ostati hladne glave.

Ivan Đikić PREDVIĐANJE Ivan Đikić: 'Bit će i gorih situacija od koronavirusa, a sve zbog klimatskih promjena'

- Nažalost, virus se proširio u naše susjedstvo i sada treba sagledati sve parametre oko toga; kako se nositi s tim problemom, kakvi su mogući utjecaji na putnički promet i u kojoj mjeri bi se to sve moglo reflektirati na nas - izjavio je grčki ministar Harry Theoharis.

Turistički domaćini u njegovoj zemlji zasada zbog epidemije koronavirusa ne primaju otkaze bukiranih putovanja.

Iz predostrožnosti, distribuirani su letci sa smjernicama za zaštitu u hotelima, restoranima, kafićima, na brodovima za krstarenje i drugim turističkim punktovima. Kako god, grčki ministar turizma Theoharis smatra da se štete zbog zaraze koronavirusom neće moći izbjeći, a posebice iz dalekih zemalja poput SAD-a i sl.

Koronavirus PRVI ZARAŽEN Mladić u karanteni: Osjećam nelagodu što sam donio koronu. Fižulić: Zaraženih je više

- Rizici za turizam su veliki, a ponajveći upravo što se tiče posjete gostiju s drugih kontinenata. Prosječni Amerikanac koji želi bukirati odmor u Europi ne mora nužno znati razlike između Italije i Grčke i općenito ostatka Europe. Drugim rjiečima, gosti iz dalekih zemalja mogli bi zbog problema u Italiji izbjegavati uopće dolazak u Europu. Mi se moramo fokusirati na činjenicu da Grčka nema slučajeve zaraze koronavirusom i to komunicirati u nastojanju da štete budu što manje - kazao je prvi čovjek grčkog turizma, podsjetivši kako se Grčka efikasno nosila s epidemijom SARS-a 2003.

VIDEO Ivan Đikić: Evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa

Tema: koronavirus

SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?