Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPŠTINA EUROPSKOG UDRUŽENJA

Grci predlažu brze testove na COVID-19, cijena im je pet eura

A police officer conducts  checks on refugees and migrants before entering a temporary camp on the island of Lesbos
Foto: ELIAS MARCOU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.10.2020.
u 00:30

Gosti koji u grčkim restoranima nemaju masku plaćaju kaznu od 150 eura, a vlasnik taj iznos pomnožen s brojem gostiju bez maske.

Turistička branša pozdravlja zajedničku kartu EU na kojoj će bojama biti označena stanja po regijama prema zajedničkim kriterijima, ali napominje i kako će putovanja ozbiljno oživjeti tek kada se umjesto samoizolacije nakon prelaska granica uvede – testiranje.

Kako to izgleda, Grčka je prije nekoliko dana demonstrirala predstavnicima Europskog udruženja putničkih agencija, koje je u Ateni godišnja skupština.

– Testirani smo pri dolasku na aerodromu, a u slučaju pozitivnog nalaza obavijest dolazi u roku od 24 sata. Grčki kolege su, međutim, podastrli i informacije o testovima čiji se rezultat zna nakon 15-20 minuta. Cijena takvog testa je pet eura, a tek bi se takvim mjerama eliminirali glavni razlozi za neputovanja. Europske agencije, ali i turistička industrija u cjelini, zato se zalažu i za taj drugi korak koji će pojednostaviti međunarodna putovanja – kaže predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba, koji se u Ateni uvjerio da maske i restorani mogu jedno s drugim.

Nije, kaže, najkomfornije rješenje, ali nije ni toliki problem imati masku dok se ne sjedne za stol ili kad se ode do toaleta. Grci se, pritom, strogo drže propisa da se maske nose u zatvorenim prostorima, počevši već od taksija. Kazne su 150 eura.

– I to kako za osobu koja ne nosi masku tako i za taksista ili vlasnika restorana. Pa, ako deset gostiju nema masku, svaki plaća po 150 eura, a vlasnik 1500 eura – opisuje grčko iskustvo B. Žgomba. 

VIDEO: Novo istraživanje: Znanstvenici su dokazali da koronavirus može izravno prodrijeti u mozak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije