Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnici o Crnoji

Grbin: Ako doista vara proračun, mora ili dati ostavku ili ga Orešković mora razriješiti

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.01.2016.
u 14:42

Podolnjak nije želio niti hipotetski komentirati bi li Crnoja trebao dati ostavku ako se optužbe pokažu istinitim

Ministar branitelja Mijo Crnoja mora dati jasne odgovore na optužbe koje mu se stavljaju na teret, komentirao je SDP-ov Peđa Grbin medijske napise prema kojima je Crnoja prijavio prebivalište na adresi na kojoj se nalazi samo zemljište s barakom, dok zapravo živi u Podsusedu, zbog čega bi, ako je to istina, mogao odgovarati za utaju poreza.

– Mediji imaju i konkretne primjere nasilničkog ponašanja gospodina. On mora danas dati jasne odgovore na ta pitanja i ako je ono što je navedeno istina, ako doista živi na različitoj adresi, ako doista vara proračun, ako se doista ponašao nasilnički kao što je opisano u medijima, gospodin Crnoja mora ili dati ostavku ili ga gospodin Orešković mora razriješiti dužnosti. Oko toga nema nikakve dvojbe – smatra Peđa Grbin.

Mostov Robert Podolnjak nema informacije o optužbama kojima se tereti Crnoju.

– Očito da je to posao nadležnih tijela, kao i u svakoj drugoj prilici ako netko nije na određenom prebivalištu, pa neka nadležna tijela to istraže, postoje ona tijela koja moraju utvrditi čije je prebivalište i gdje točno – kaže Podolnjak koji nije želio niti hipotetski komentirati bi li Crnoja trebao dati ostavku ako se optužbe pokažu istinitim.

– Te informacije, kako za svaku javnu osobu, tako i za svakog ministra, očito će biti pod lupom javnosti, sada se istražuje osobni, profesionalni, privatni život svake osobe koja sad postaje javna osoba. Prema tome, ministar će morati prvo odgovoriti na sva pitanja javnosti i ti odgovori i eventualno rezultati istrage nadležnih tijela, bude li pokrenuta bilo kakva istraga, bit će relevantni za donošenje odluke na Vladi, prije svega predsjednika Vlade jer sadašnji ministar uživa povjerenje Vlade i uživa povjerenje u Hrvatskom saboru. Zato pričekajmo bilo kakvu odluku gdje je njegovo prebivalište, boravište, je li pokrenut bilo kakav postupak, postoje li bilo kakve optužbe, u ovom trenutku ja stvarno nemam informacije – tvrdi Podolnjak te dodaje da ne zna jesu li njegove kolege u Mostu znale za sve ovo što se veže uz Crnoju.

SDSS-ov Milorad Pupovac kaže da, ako je sve što se piše o Crnoji istina, onda moraju reagirati oni koji su nadležni za nadzor zakonitosti i po službenoj dužnosti pokrenuti postupak.

– Budući da je Vlada izabrana na način na koji je izabrana i da je program Vlade donesen na način na koji je donesen, ne čudi me da ovakve stvari se događaju – komentirao je Pupovac. Budući da manjinski zastupnici nastavljaju pregovore s Vladom o poštivanju njihovih prava, novinare je zanimalo planiraju li na tom susretu otvoriti raspravi i o Crnoji.

– Mi imamo razgovore, prvi dio se tiče općih ljudskih i građanskih prava, to potpisujemo svih šest zastupnika iz Kluba nacionalnih manjina, a drugi koji potpisuje svaki zastupnik, u mom slučaju SDSS. Za nas je pitanje demokratskih vrijednosti, vladavina prava i poštivanje preduvjet. Ne znam hoće li biti gospodin Crnoja biti tema, ali to je uvjet da se poštuju demokratski standardi u sferi ljudskih prava, građanskih prava i sloboda, u sferi tolerancije, slobode medija i političkog pluralizma – kaže Pupovac. Kad je već otvorena tema o manjinskim pravima, novinari su Popovca pitali i što misli o izjavi čelnika HSP-a AS Ivana Tepeša kako treba smanjiti broj manjinskih zastupnika u Saboru.

>> Petrov o optužbama: Mislim da bi to prije svega trebalo zabrinuti gospodina Crnoju

>> Tomislav Karamarko: Ako se dokaže da je istina ono što se piše o Miji Crnoji, bit će sankcija

Komentara 37

Avatar navijač
navijač
14:47 26.01.2016.

Registar izdajnika će ipak bit objavljen sa ili bez Crnoje, uzalud vam trud svirači .

PA
Patrizzia
15:01 26.01.2016.

Gdje ti je pravomoćna presuda da o tim nebulozama pričaš .Da si nešto valjao ti i ekipa ne bi izgubili izbore .Što se prava tiče tvoje znanje je ravno nuli ,što je dokazano tumečenjem Ustava RH.

DU
Deleted user
14:58 26.01.2016.

Ako je krao iz proračuna, jel mora odmah dati ostavku ili se može provlačiti po novinskim naslovnicama godinu dana kao Linić i Šegon?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije