Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar se još nije oglasio

Tomislav Karamarko: Ako se dokaže da je istina ono što se piše o Miji Crnoji, bit će sankcija

Tomislav Karamarko
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.01.2016.
u 13:18

S Crnojom ću svakako razgovarati kako bih saznao o čemu je točno riječ, rekao je Karamarko

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je da će razgovarati s ministrom branitelja Mijom Crnojom o medijskim tvrdnjama da je prijavio lažnu adresu stanovanja i, ako je nešto pogriješio, sigurno će biti sankcioniran.

– Ne znam detaljno, razgovarat ću s gospodinom Crnojom. Vidim da se sada stvaraju problemi možda tamo gdje ne bi trebali. Ako je nešto pogriješio, sigurno da će biti sankcionirano, a ako nije, neće – rekao je Karamarko odgovarajući na upit o napisima u medijima da je Crnoja kao mjesto stanovanja prijavio trošnu baraku u Samoboru, iako živi u stanu u Zagrebu. – Hajdemo se baviti realnim problemima branitelja, za koje je on zadužen da ih počne rješavati. To su golemi problemi, imamo golemu populaciju branitelja koja nije zadovoljna. Crnoja ima i neki drugi dio priče – a to je njegov ratni put, to je njegovo časno držanje u Domovinskom ratu i utjecaj među braniteljima – izjavio je Karamarko nakon komemoracije za bivšeg predsjednika HSS-a Josipa Friščića.

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio je da bi medijski napisi o lažnoj adresi stanovanja te o tome da je Crnoja bio u remetinečkom zatvoru zbog nasilničkog ponašanja ponajprije trebali zabrinuti Crnoju.

– Mislim da bi to, ako je točno, prije svega trebalo zabrinuti Crnoju. Nisam služba da bih znao unaprijed sve informacije o osobama. Iskreno, nije mi drago, ali ne mogu o nečemu govoriti prije nego što imam sve relevantne informacije – rekao je Petrov u intervjuu za Media servis.

Na upit treba li Crnoja dati ostavku ako se te tvrdnje pokažu točnima, Petrov je odgovorio kako to ovisi o Crnojinoj odluci. "Druga je stvar što bi bilo s ljudima unutar Mosta", rekao je i najavio kako će o tom slučaju razgovarati i s Karamarkom.

Sabor je poslao priopćenje demantirajući prikrivanje Crnojinih podataka.

"Potaknuti informacijama objavljenima u brojnim medijima i društvenim mrežama o navodnom prikrivanju određenih podataka u životopisima određenih izabranih ministara, želimo izvijestiti medije i javnost kako ni Hrvatski sabor ni saborska Služba za medije nisu i ne prikrivaju nikakve informacije, nego su u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka dužni prilikom objave životopisa na mrežnim stranicama, a koji sadrže određene osobne podatke, poput adrese stanovanja, privatnih brojeva telefona, podataka o djeci i sl., izostaviti takve podatke. Netočno je da je na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora u petak, 22. siječnja 2016. prethodno bio objavljen životopis g. Mije Crnoje s osobnim podacima poput adrese stanovanja, a da su poslije ti podaci izbrisani. Naglašavamo da se Hrvatski sabor pridržava odredaba Zakona o zaštiti osobnih podataka u svim postupcima izbora i imenovanja dužnosnika o čijim dužnostima odlučuje", stoji u priopćenju Sabora.

>> Petrov o optužbama: Mislim da bi to prije svega trebalo zabrinuti gospodina Crnoju

>> 'Netko za koga se dokaže da je utajio porez ne može biti član Vlade'

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Komentara 177

DU
Deleted user
13:31 26.01.2016.

Ako je prekršio zakon mora otići,dosta je ne dodrljivih!

KA
KaNiDora
13:27 26.01.2016.

Demokratski -- ako je zatajio adresu - smjena

AB
abendblatt
13:36 26.01.2016.

Karamarko, ovo je prva kritika na racun Vlade, ti si trebao SVE znati o ljudima koje si nominirao, dokaze li se nesto od optuzba, morat ces preuzeti dio krivnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije