Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OSTAVKE

Grbin traži tajnika, Saša Đujić s najviše šansi?

Zagreb: Saša Đujić o borbi protiv huliganskog nasilja na sportskim natjecanjima
Patrik Macek/PIXSELL
22.04.2023.
u 21:00

Neslužbeno se čuje kako više kandidata dolazi u obzir, ali i da bi najveće šanse mogao imati Saša Đujić, bivši saborski zastupnik SDP-a i bivši predsjednik Foruma mladih, s kojim je Grbin u jako dobrim odnosima. Međutim, kako je Đujić trenutačno politički tajnik u SDP-u Primorsko-goranske županije, njegovo imenovanje glavnim tajnikom stranke tražilo bi pronalazak nove osobe koja bi obnašala njegovu trenutačnu funkciju na lokalnoj razini.

Vodstvo SDP-a u potrazi je za novim glavnim tajnikom stranke. Nakon što je dosadašnji glavni tajnik Vedran Babić dao ostavku jer je DORH protiv njega podigao optužnicu zbog osnovane sumnje za falsificiranje potpisa građana na izborima za župana u Slavonskom Brodu 2021. godine, to je mjesto ostalo prazno.

Iako je lider SDP-a Peđa Grbin, kako se čuje, odlučio pitanje glavnog tajnika riješiti brzo jer je riječ o važnoj funkciji, još se ne zna tko će tu poziciju obnašati. Neslužbeno se čuje kako više kandidata dolazi u obzir, ali i da bi najveće šanse mogao imati Saša Đujić, bivši saborski zastupnik SDP-a i bivši predsjednik Foruma mladih, s kojim je Grbin u jako dobrim odnosima. Međutim, kako je Đujić trenutačno politički tajnik u SDP-u Primorsko-goranske županije, njegovo imenovanje glavnim tajnikom stranke tražilo bi pronalazak nove osobe koja bi obnašala njegovu trenutačnu funkciju na lokalnoj razini. U svakom slučaju, Grbin navodno želi imenovati novog glavnog tajnika već za nekoliko dana, a pretpostavlja se već idući vikend održati i sjednicu Glavnog odbora na kojoj bi novi glavni tajnik bio i potvrđen.

No nije samo funkcija glavnog tajnika jedina koju SDP mora popuniti. Postupanjem DORH-a zbog slučaja iz Slavonskog Broda na prošlim lokalnim izborima obuhvaćene su četiri osobe, među kojima je i predsjednik Statutarne komisije SDP-a Mijo Kladarić koji je također nakon podizanja optužnice podnio ostavku. Naši izvori iz SDP-a kažu i da Statutarna komisija, s obzirom na to da ima više članova, ipak neko vrijeme može funkcionirati i bez ključne osobe. Optužnice dolaze u vrlo nezgodno vrijeme i ozbiljno štete SDP-u, a u vrhu te stranke i dalje su uvjereni da im kolege nisu krivi za ono što im se stavlja na teret.

VIDEO: Milanović: Uskoro će i DORH biti na leasing, tko plati više...

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
00:27 23.04.2023.

Saša Đujić je pravi izbor. Peđa i Saša trebaju voditi Hrvatsku.

CE
centirion
06:36 23.04.2023.

Šta tom Đujiću dođe onaj neslavni pop Đujić ?

CA
cavecanem
05:57 23.04.2023.

Đujić. Hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije