Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Grbin pozvao HRT da povuče otkaz Zovku, Novu TV prozvao zbog Farme

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.09.2018.
u 13:51

Drugi stup je izmišljotina Svjetske banke nametnuta bivšim komunističkim zemljama, rekao je Branimir Bunjac iz Živog zida

Zastupnik talijanske manjine Furio Radin poručio je danas tijekom saborskih slobodnih rasprava da treba spasiti Uljanik i intenzivnije raditi na pronalaženju strateškog partnera.

– Uljanik je simbol moderne Pule, postoji otkad je Pula postala grad i 150 godina je opstalo to brodogradilište. Uljanik je Pula, a Pula je Istra – naglasio je Radin. Ustvrdio je kako je Istra sa svojim prihodima od turizma godinama bila solidarna s ostatkom Hrvatske te kako je došlo vrijeme i da ostali dijelovi Hrvatske budu solidarni s Istrom.

– Nije točno da porezni obveznici plaćaju nešto što ne vrijedi, jer vrijedi. Samo je jedno rješenje za taj problem – daleko ozbiljnije traženje strateškog partnera nego do sada i daleko intenzivniji rad na restrukturiranju – poručio je Radin.

SDP-ov Peđa Grbin pozvao je HRT da povuče otkaz uručen novinaru Hrvoju Zovku, ali i Novu TV da ne propuste propagiranje mržnje u njihovu programu, očito se referirajući na reality emisiju Farma u kojoj jedan od kandidata na prsima ima tetovažu "Sieg heil".

– HRT, nažalost, uopće ne ispunjava svoju funkciju javne televizije jer se u njoj zatire svaka mogućnost različitog mišljenja, a to se vidi na primjeru otkaza Hrvoju Zovku jer se drznuo prigovoriti politici glorificiranja samo jedne političke opcije, odnosno njezina najdesnijeg dijela. Moja je obveza na to ukazati i osuditi na takve pojave, javni medij mora biti javan i svima dostupan, bez obzira na njihovu političku opciju, svjetonazor, vjeru – poručio je Grbin zatraživši da se povuče otkaz Zovku. Osvrnuo se i na Novu TV podsjetivši kako je u Njemačkoj lokalni političar ekstremno desne Nacional-demokratske stranke osuđen jer je u javnosti pokazivao tetovažu koja prikazuje obrise koncentracijskog logora s tornjem i bodljikavom žicom ispod koje stoji natpis „Svakom njegovo“, koji je stajao na ulazu u jedan od najvećih nacističkih koncentracijskih logora Buchenwald, koji je i jedan je od sinonima za nacističke logore smrti.

– Tamo se to ne tolerira, govor mržnje nije prihvatljiv, nema i ne može imati zaštitu, ne smije se tolerirati – rekao je Grbin pozvavši Novu TV da ne dopustiti propagiranje mržnje.

Branimir Bunjac iz Živog zida kazao je kako smo zadnjih dana svjedoci medijske ofenzive mirovinskih fondova koji upravljaju sredstvima drugog stupa jer su shvatili da će izgubiti te, kako tvrdi, nezaslužene privilegije.

– Drugi stup izmišljotina je Svjetske banke nametnuta bivšim komunističkim zemljama. Nigdje nije uspjela i svi su odustali osim naše Vlade. Država je dosad isplatila 100 mlrd. kuna čistog novca mirovinskim fondovima koji su s time loše upravljali kupujući loše dionice. Kumulirajući gubitke sebi su isplaćivali goleme plaće, javnost mora znati da su im prosječne plaće veće od 17 tisuća kuna, časte se našim doprinosima i mirovinama – tvrdi Bunjac. Kaže da je drugi stup promašaj i treba ga, drži, pretvoriti u dobrovoljnu štednju budući da se zbog njega Hrvatska zadužila za oko 90 mlrd kuna.

Mostova Ines Strenja Linić progovorila je o problemima sustava obrade smeće u centraliziranim županijskim centrima, posebno u centru Marišćina na području Primorsko-goranske županije. Ponovno se pojačao smrad u okolici, kaže, pa je zatražila hitno rješenje ovog problema.

Pogledajte video svađe Bulja i Jandrokovića u Saboru:

Komentara 10

BI
binki
14:26 21.09.2018.

Idu slušaj thompsona i lijeći se

RI
rightside
14:31 21.09.2018.

zanimljivo,,suspendirani partijas na svaki nacin hoce bit u medijima,,pa super, dajte mu posaljite dorh i uskok nek pregledaju njegove poslovne knjige i njegove "poslovne partnere"..bice sve jasnije,,))) a inace,, sad napada a kad je pijan onda je on najveca hrvatina i ustaski bojovnik,,)))))

DU
Deleted user
17:25 21.09.2018.

Furio bi Uljanik: pa zemi si ga i saniraj iz love pokradene od strane IDS-ovaca!!! Ostalo bu ti i za dvojezične table!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije