Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol na pomolu?

Grbin: Izbori su jedini ispravan način da se popravi stanje u SDP-u

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.06.2018.
u 14:03

Ne imenuje konkretnu osobu koja bi naslijedila Davora Bernardića na čelu stranke, već objašnjava da izbor novog vodstva postoje Statutom propisane procedure. Oni koji smatraju da zaslužuju povjerenje članova izaći će pred njih s kandidaturom, kaže

Nije tajna da stanje u SDP-u nije dobro, ocijenio je danas potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin zaključivši da je jedini ispravan način da se to loše stanje poboljša raspisivanje izbora u SDP-u.

– Nije tajna ni da u SDP-u postoje sukobi, nije tajna da je jedan član SDP-a javno mene i još nekoliko kolega usporedio sa Slobodanom Miloševićem, nakon što je jučer rekao da bismo trebali letjeti iz stranke, nije da su se jučer gradonačelnici SDP-a obratili javnosti pismom u kojem su rekli da pojedinac ne bi smio biti ispred stranke i da bi izbori u SDP-u bili najbolje rješenje. Od rujna kada sam rekao da bi bilo najbolje da Davor Bernardić podnese ostavku, stanje u SDP-u se nije popravilo i pridružujem se onima koji su zadnjih nekoliko dana vrlo jasno i argumentirano o tome govorili – rekao je Grbin.

Jedini pravi način da se situacija u SDP-u riješi, nastavlja potpredsjednik SDP-a, je razgovor i dogovor, donošenje odluke o raspisivanju izbora za sva tijela stranke pa da članovi odluče. SDP sad ne funkcionira kao ozbiljna stranka, kaže Grbin te dodaje kako je stanje u SDP-u neodrživo.

– Sazrelo je vrijeme da se promijeni to stanje, a ako ne bude volje za promjenom, bojim se da će se agonija u kojoj se nalazimo nastaviti – smatra Grbin.

Ne imenuje konkretnu osobu koja bi naslijedila Davora Bernardića na čelu stranke, već objašnjava da izbor novog vodstva postoje Statutom propisane procedure. Oni koji smatraju da zaslužuju povjerenje članova izaći će pred njih s kandidaturom, kaže.

– Rasprava treba biti koncentrirana je li SDP radio dobro i treba li mijenjati sadašnje stanje. Ja nemam dvojbe oko toga da način na koji sada radimo nije dobar. Ako želimo zastupati građane Hrvatske i nuditi rješenja za njihove probleme, onda prvo među sobom moramo biti vjerodostojni na način da građani uvažavaju ono što mi kažemo. A ono što SDP poručuje u zadnje vrijeme ne nailazi ni na kakav interes javnosti. Slažem se izjavom kolege da je djelovanje SDP-a dovelo do ridikulizacije politike – naglašava.

Ne želi da nezadovoljstvo stanjem u stranci rezultira raskolom.

– Ako Bernardić ne želi odstupiti, a ako među članovima postoji jasna volja da odstupi, zna se koja procedura. Ne mislim da bi za SDP bilo dobro da sazivamo konvenciju stranke s tisuću ili dvije članova na kojoj ćemo jedni druge napadati i iznositi prljavo rublje u direktnom televizijskom prijenosu. U ovom trenutku u SDP-u ne postoji gotovo nitko tko misli da je stanje dobro i da na ovaj način možemo dalje. To znači da je vrijeme da sjednemo, dogovorimo se i pronađemo rješenje. O opcijama da se rješenje ne može naći, ponavljam, ne želim ni razmišljati – zaključio je Grbin.

Peđa Grbin
1/7
Ključne riječi

Komentara 5

DR
Drmiha
14:22 29.06.2018.

Najbolje bi bilo da se rasformiraju skroz tada bi Hrvati mogli reci da su komunisti konacno napravili nesto dobro

DU
Deleted user
14:11 29.06.2018.

Drugovi se ozbiljno zakrvili

PV
prcko.vitamincic
16:11 29.06.2018.

Jedini ispravan način bi bio da ti i takvi kao ti konačno odstupe i budu malo obični članovi stranke, pa dokle ćete više?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije