Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INSPEKCIJA U TIJEKU
Povratak na članak

Ravnateljica hitne objašnjavala kako je moguće da se dogodi zamjena pacijenata

"Bolnica ima dvije lokacije, Križine i Firule, nema objedinjeni hitni prijam i tamo nije jednostavno raditi, imaju rasipane hitne ambulante po cijeloj bolnici, ali njihovi rezultati liječenja su odlični", rekla je Grba Bujević u emisiji "U mreži Prvog" Hrvatskog radija.

Komentari 6

KO
Kokoiduhovi
09:34 13.05.2020.

Pojašnjenje je tipično; mi smo sve napravili, ali došlo je do pogreške. Reći da očito treba (ako već ne postoji) donijeti protokol primanja hitnih bolesnika, tako da npr. pacijentove stvari odmah u vozilu hitne pregledaju, utvrde ime i prezime, datumum rođenja, to napišu na kartončić, umetnu ga u prozirnu foliju-narukvicu i pričvrste na ruku pacijentu. Dok dođu do bolnice, sve je već uređeno po pitanju identiteta. Priče za malu djecu. Te oni su super, te oni su ovo...ma tko vas to pita. Pitanje je zašto je došlo do pogreške i što treba učiniti da se to ne ponovi. Točka. A ne bla-bla, mi ovo, oni ono

VL
Avatar Ledeni
Ledeni
09:11 13.05.2020.

Sad je izašlo na vidjelo jer je jedna umrla druga nije. Tko zna koliko su zamijenili takvih, ako su obje umrle. I tko zna koliko ih je liječeno s tuđom dijagnozom.

VL
Avatar southman
southman
08:59 13.05.2020.

U pravu je žena. Sa stručnog stajališta izuzetno kvalitetan kadar ali administrativna organizacija posla jako loša. Trenutno se na tome radi intenzivno i valjda će biti bolje kad se dovrši.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.