Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSTANITE KUĆI ZA USKRS'

Grba Bujević: Kad bi svi vidjeli pacijenta na respiratoru, ne bi nikome palo na pamet približiti se obitelji

Maja Grba Bujević
Foto: Nova TV
1/2
07.04.2020.
u 21:10

- Ako netko misli da će se samo javiti svojoj obitelji, neka pogleda slike s televizije. Kad bi svi vidjeli pacijenta na respiratoru i što taj pacijent prolazi na tom respiratoru jer mu se pluća ne ventiliraju, ne bi mu palo na pamet da se približi nekome ni na 30 sekundi -objasnila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević večeras je još jedno apelirala na građane da se pridržavaju mjera  i za Uskrs "jer svatko svakome može prenijeti virus".

- Apeliram na ljude da ne idu u goste, bit će još Uskrsa kad će biti drugačija situacija. Ja ako odlučim ići na ručak kod moje majke, ja mogu njoj donijeti virus, ona može prenijeti virus meni i ja ga prenesem u svoju obitelj, a time nam se povećava broj zaraženih kao i mogućnost da netko smrtno strada - upozorila je dodajući da moramo biti svjesni da time dovodimo u opasnost nečiju mamu, tatu, brata, sestru, dijete ili nekog svojeg.

- Ako netko misli da će se samo javiti svojoj obitelji, neka pogleda slike s televizije. Kad bi svi vidjeli pacijenta na respiratoru i što taj pacijent prolazi na tom respiratoru jer mu se pluća ne ventiliraju, ne bi mu palo na pamet da se približi nekome ni na 30 sekundi -objasnila je za Dnevnik.hr.

Kaže i da se o popuštanju mjera se raspavlja svakodnevno, ali da će to ići postepeno kao što su se mjere i uvodili postepeno, a ne u jednom danu.

- Pokušavamo građanima omogućiti da žive što normalnijim životom. Jako smo tu oprezni jer je to sve neposredni kontakt na 20 ili 30 centimetara, poput onog u frizerskim salonima, a to je u potpunosti suprotno od mjera koje propisujemo - kazala je Grba Bujević.

 

VIDEO Ministar Davor Božinović o popuštanju mjera

 

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
23:27 07.04.2020.

Ako je u svemu ovome problem u misi jadni li smo.

DU
Deleted user
23:47 07.04.2020.

Baš si bistar.

DU
Deleted user
23:30 07.04.2020.

Danas nam govore da imamo sreće što virus nije provalio u staračke domove i vidi čuda većeras dom za stare u Splitu moraju evakuirati koja slučajnost, sigurno su i oni išli na misu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije