Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZIO GA SLUŽBENIM AUTOM

Granični policajac u Imotskom osumnjičen da je skrivao međunarodnog bjegunca

Zagreb: Uz obaveznu opremu na remenu policijskog službenika mjesto pronašla i zaštitna  maska
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
21.12.2020.
u 17:45

Granični policajac je, dodaje Uskok, skrivao osuđenika i omogućio mu da u Hrvatsku ulazi i izlazi izvan međunarodnih graničnih prijelaza vozeći ga službenim policijskim vozilom do ilegalnih prijelaza

Uskok je u ponedjeljak pokrenuo istragu nad 33-godišnjim graničnim policajcem kojega sumnjiče da je skrivao osuđenika za kojim su raspisane međunarodne tjeralice.

Uskok sumnja da policajac, od 4. studenog do 19. prosinca, kao službenik Postaje granične policije Imotski nije prijavio boravak u osuđenika za kojim su raspisane međunarodne tjeralice Crne Gore te Bosne i Hercegovine na temelju presuda kojima je osuđen na zatvorske kazne.

Granični policajac je, dodaje Uskok, skrivao osuđenika i omogućio mu da u Hrvatsku ulazi i izlazi izvan međunarodnih graničnih prijelaza vozeći ga službenim policijskim vozilom do ilegalnih prijelaza.

Ističu i da mu je u dva navrata omogućio da napusti Hrvatsku "bez prijavljivanja njegovog boravka i bez poduzimana radnji za njegovo uhićenje". Time je omogućio višestrukom osuđeniku da izbjegne uhićenje i izručenje Crnoj Gori te osni i Hercegovini, zaključio je Uskok.   

 

 

 

>> VEČERNJI TV Poduzetnik Alan Žepec: Što se tiče poduzetništva od ulaska u EU do danas, u Hrvatskoj se nije puno toga promijenilo!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije