Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA VEPAR

Gradonačelnik Virovitice našao krivca za Markačev odlazak u haaški zatvor

mladen markač
Foto: Virovitica.net
02.01.2008.
u 20:32

Ispričavam se i u svoje osobno ime, posebno generalu Markaču i njegovoj obitelji, rekao je Kožnjak

Nema nikakvih sukoba unutar virovitičkog HDZ-a niti teorije zavjere u vezi s aferom vepar koja je grad Viroviticu stajala ugleda, a Ivicu Kirina ministarske fotelje. Zbog gluposti koju je počinio Anđelko Ribić, glasnogovornik gradonačelnika Virovitice, haaški optuženik Mladen Markač, umjesto u obiteljskom krugu, novu 2008. dočekao je u haaškom pritvoru. Nakon višednevne šutnje, virovitički gradonačelnik pozvao je novinare da im na konferenciji za tisak priopći pravu istinu.

Žrtva gafa
Iako je jučer prije podne boravio u uredu gradonačelnika  Zvonka Kožnjaka, Ivica Kirin, a ni Josip Đakić, drugi virovitički dužnosnik sa sporne fotografije, nisu se pojavili na sastanku. Uz Đurđu Aragović, pročelnicu gradonačelnikova ureda, i gradonačelnika, pred novinare je izašao i Dario Vranek, novi gradonačelnikov glasnogovornik, pa je novinarima bilo jasno da je žrtva nesvakidašnjeg gafa bivši glasnogovornik Anđelko Ribić.

 Želim se ispričati uime grada Virovitice, Poglavarstva i uime svih onih koji su u tome sudjelovali. Ispričavam se i u svoje osobno ime, posebno generalu Markaču i njegovoj obitelji. Znam kako je to za obitelj i generala Markača rekao je gradonačelnik Zvonko Kožnjak demantirajući tvrdnje u nekim medijima da je grad Virovitica bio organizator najpoznatijeg lova koji je obilježio 2008.
 
Grad Virovitica s time nema nikakve veze, a ni Markač ni Kirin  rekao je Kožnjak.  Nisu ni znali da će se zateći u lovu.

Vjerska uvjerenja
Nisam sudjelovao u lovu, s obzirom na moja vjerska uvjerenja, a činjenica je da sam bio na večeri poslije lova. Na taj sam način suodgovoran, ali mi lov nije niti će biti hobi. Nakon ovih nastalih okolnosti, s obzirom na vijest koja je otišla iz zgrade grada Virovitice, ja o tome nisam imao nikakvih spoznaja.

Nisam znao da postoje bilo kakve slike iz lova niti da se pravi vijest o tome. Činjenica je da je moj bivši referent sudjelovao u nastajanju tih fotografija, s tim da on nije znao da one imaju takvu težinu. Mogu reći da referent odnosa s javnošću prati sve događaje vezane uz grad, a potkraj godine dobili smo priznanje kao jedan od 10 najuspješnijih portala u Hrvatskoj. To je njegova velika pogreška, nakon koje se on meni ispričao i poslao ostavku  kazao je Kožnjak ističući da je, kad je Ribić primijetio što je učinio, demantijem pokušao naknadno zaštititi ministra Kirina i generala Markača.

Grad Virovitica platio je veliku cijenu za ovaj gaf jer je izgubio ministra kojega je imao prvi put u jednoj hrvatskoj vlasti.  Sve što se događalo poslije pretvorilo se u politički progon mene kao gradonačelnika, a da sam znao da će se takvo što dogoditi, sasvim sigurno to ne bih dopustio  izjavio je gradonačelnik Kožnjak prihvaćajući odgovornost A. Ribića, za kojega kaže da je ostao bez posla.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije