Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura zbog lužine

Gradonačelnik Obrovca tvrdi da Zrmanja nije onečišćena

'Smedja mrlja u Zrmanji'
''
30.11.2010.
u 18:00

Šime Maračić, koji živi u blizini bivše tvornice glinice, kaže da je crveni mulj odavno zatrpan, a lužina razrijeđena

Mnogo buke nizašto! Trenutačno se takvom čini situacija uz kanjon rijeke Zrmanje u Obrovcu. Obrovačke mjerodavne službe, uključujući i gradonačelnika Antu Župana, prvi put za navodni problem onečišćenja Zrmanje crvenim muljem doznale su nakon našega telefonskog poziva.

– Ništa ne znamo o onečišćenju. Lužine u bazenima u sanaciji su i ne vjerujem da mogu istjecati. Često se šire dezinformacije, no u kontaktu smo s Hrvatskim vodama koje su zadužene za Zrmanju i znamo da nema onečišćenja – tvrdi gradonačelnik.

Drugu stranu priče ispričao nam je Ivan Alardović, volonter Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, koji kaže da su Hrvatske vode još 2003. godine uzele uzorak iz Zrmanje, no rezultati nikad nisu objavljeni.

On je jučer bio na terenu kako bi skupio uzorke vode. Napravljen je test ph vrijednosti vode koji je pokazao da je u normalnim granicama.

Šime Maračić, koji živi nedaleko od bivše tvornice glinice i Zrmanje, tvrdi kako je crveni mulj odavno zatrpan te da je u bazenima danas razrijeđena lužina koja se u rijeku možda izlila zbog velikih količina oborina. I on smatra da su to neznatne količine zbog kojih ne treba stvarati buku.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Djurdjica Kuntich
Djurdjica Kuntich
05:50 09.10.2017.

Sramotno.

Avatar kanonik
kanonik
19:19 30.11.2010.

Neko mulja,prvo izjavi da je tek saznao na poziv vl,a zatim kaže da su u kontaktu s hrvatskim vodama i da je sve u redu.

SA
Savjest
10:32 01.12.2010.

Ovo, što se vidi na slici, a vidjelo se i na televiziji samo je jedno jato morskih riba koje su zabunom ušle u Zrmanju pa ih sad trese groznica, te su se zbile zajedno, jer ne mogu naći put nazad u more!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije